Elstartolt az V. Pécsi Érték Kiállítás a pécsi Árkádban

Az Árkád Bevásárlóközpontban két napon át helyi vállalkozások világszínvonalú termékeiket tekinthetik meg az érdeklődők.

György László az Innovációs és Technológiai minisztérium államtitkára nyitott meg az V. Pécsi Érték Kiállítást és Vásárt az Árkád bevásárlóközpontban. A kiállításon pécsi vállalkozások világszínvonalú termékeikkel mutatkoznak be. Többek között a Magnus Aircraft saját fejlesztésű Fusion repülőgépét és egy hidrogén üzemanyagcellás hajót is megcsodálhatnak testközelből az érdeklődők.

Az államtitkár elmondta, az elmúlt két évben országszerte 15 ezer vállalkozásnak adtak beruházásösztönző támogatást. Baranyában 1282 vállalkozás összesen 70 milliárd forint kormányzati támogatásban részesült, melynek feltétele az volt, hogy ne küldjenek el munkavállalókat és ne halasszanak el beruházásokat.

Kővári János a kiállítás ötletgazdája és fővédnöke a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta, Pécs egy fejlődő gazdasági régió, olyan tudás van a városban működő vállalkozásoknál amire lehet alapozni a fejlődést. Kővári János emlékeztetett rá, 10 éve született meg az az elképzelés, hogy Pécsnek a gazdasági fejlődési iránya is legyen zöld. Mostanra pedig már világszínvonalú termékekkel is rendelkeznek a pécsi vállalkozások ezen a téren.