Ezekkel a programokkal várják az érdeklődőket az idei Fisching on Orfűre

Összeállt a jövő évi FIshing on Orfű, a zenei fesztiválra pedig már napijegyeket és kempingjegyeket is lehet vásárolni.

A 2022-ben június 29 és július 2. között zajló rendezvény évről évre fiatalítja a fellépők sorát, jövőre ennek szellemében fellép Krúbi, a Carson Coma, az Esti Kornél, a Blahalouisiana, a Csaknekedkislány, az Elefánt, a Bohemian Betyars, a Platon Karataev, az Ivan & the Parazol, a Galaxisok és a Ricsárdgír is.

A legkedveltebb magyar koncertzenekarok körül színpadra áll a 30Y, a Hiperkarma, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Péterfy Bori & a Love Band, a Bëlga, a Supernem, a Lóci játszik és a Parno Graszt.
Először lép fel  a Fshinignen a Szűcs, azaz Szűcs Krisztián, a HS7 frontemberének zenekara. Miczura Mónika, azaz Mitsoura sem járt még Orfűn, továbbá a KFT, a Muzsikás, a Víziszinpadon is játszó Balaton, továbbá a Kontroll Csoport is a Fishing új fellépői között található.

A női fellépők sorát Deva, Saya Noé, LAIHO, FlorasFloras, Ajsa Luna, a Flanger Kids, valamint Szalai Anna erősíti.
A fesztivál olyan különleges felállású produkcióknak is teret enged, mint a Kispál-Bräutigam-Püspöki trió, vagy a zenészházaspár, Németh Juci és G. Szabó Hunor duója.

2022-ben is lesz hiphop nap az Amondó színpadon, ott lesz többek között HOLI, Beton.Hofi, Kapitány Máté, Lil’Frakk, Mirror Glimpse, 6363 és De:Nash is. Az Amondó további napjai a kisebb underground bandák szabadtéri klubhelyszíneként működik majd, a Nagysátor pedig az eggyel nagyobb és ismertebb produkciók bázisa lesz.
A Nagysátorban az Erik Sumo Band, a Kaukázus, a Lázár tesók, Frenk, az Analog Balaton, a LAZARVS, a Colorstar, a Barabás Lőrinc Quartet vagy Ferenczi György és a Rackajam áll közönség elé.

2022-ben megújul a Fonó Borfalu is; a helyszín népzenei, folk és világzenei produkcióknak ad majd otthont, így a Kaláka, a Muzsikás, a Söndörgő és a Kerekes Band mellett itt lép fel az Aranyakkord, a P.A.S.O. és a Mörk is.

A Fishing on Orfű 2014 óta elővételben teltházas és 2022-es bérletek csaknem fele már el is kelt.     A programról és a jegyinformációkról bővebb tájékoztatás a fesztivál honlapján, a fishingonorfu.hu-n olvasható.,

 

MTI

Címlapkép: MTI/SÓKI TAMÁS