Fényfestés is várható az adventi kavalkádban

Új programokkal, új helyszínekkel, fénnyel festett belvárosi épületekkel, koncertekkel és több mint félszáz, jelentős részben helyi kézműves terméket kínáló pavilonnal várja a látogatókat a pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár november 26-tól.

Idén több újdonságot is tartogat elsősorban a kültéri rendezvényeket kínáló, helyi termelőknek teret adó, családi programokat felvonultató a pécsi Széchenyi téren és a belvárosban.
A látogatók több, mint húsz gasztronómiai és harmincnál több kézműves kitelepülő termékeiből válogathatnak. Az árusok kiválasztásánál szempont volt a különleges vagy hiánypótló kínálat, a korábbi referenciák, a kimagasló minőség, valamint a helyi vállalkozások támogatása.

A főtéri Dzsámit minden este egy ünnepi, animált, hetente fejlődő, valamint gyermekrajzokat megjelenítő fényfestés díszíti, ahogy az azzal szomszédos városháza épülete is különleges kivilágítást kap.

A hétvégi színpadi programok között dramatikus adventi népi játékok, betlehemes felvonulást és koncerteket is tartanak. Fellép többek között a Muzsikás, a Wing Singers Gospel Choir, a Kentucky Harmony és a Hanga Banda, a Benkó Dixieland Band, és a Rutkai Bori Banda is. A pécsi székesegyházban pedig hat alkalommal adventi hangversenyt rendeznek.

Új helyszínként csatlakozik az adventi programokhoz a Pécsi Nemzeti Színház az Adventi Erkélykoncertekkel, amelyeken a színház társulatának tagjai és a színház  énekkara működik közre.

Hétvégenként karácsonyi meseolvasással várja a gyerekeket Dániel András meseíró, Khaled-Abdo Szaida író, Herczeg Adrienn, Várnay Kinga és Sólyom Katalin színművész, Keresztesi József író, valamint Matta Lóránt és Czéh Dániel bábszínész.

A Mikulás december 5-én és 6-án látogat a Széchenyi térre, a „techsimogató” során a gyerekek beülhetnek többek között tűzoltó- és katasztrófavédelmi autóba, december 20-án pedig begördül az Adventi Petőfi Karaván színpadkamionja is a Kossuth térre.

A jelenlegi járványügyi  szabályok alapján az adventi vásár szabadon látogatható, míg a színpadi programokon való részvétel védettségi igazolványhoz kötött – hívta fel a figyelmet a helyhatóság.

A részletes programsort a szervezők a későbbiekben közlik az adventpecs.hu-n.

 

MTI

Címlapkép: Csodálatos Magyarország