Családok napja Pécsett

A családi játszódélutánt tartottak a Kossuth téren a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület jóvoltából, melynek hangulatát “Isten áldása kísérte” – írta Kővári János, a belváros önkormányzati képviselője.

A politikus a rendezvényen elmondta: egy héttel korábban rendezték meg az első Pécs Pride felvonulást ugyanitt, azonban ezen a napon már a családoké és gyermekeké a főszerep.

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület családi napján a legfőbb szempont az édesanya, édesapa és a nagyszülők szerepe és megbecsülése volt, hiszen ők azok, akik életet és reményt adnak az utókornak egy szebb város megteremtéséhez – mondta Kővári János az Összefogás Pécsért elnöke,

A rendezvényen felszólalt dr. Őri László a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke, illetve Herbert Gábor, az egyesület elnöke is.

„A tegnapi családi napon a Kossuth téren is voltak annyian mint egy héttel korábban a PRIDE felvonuláson! A különbség hogy itt pécsiek és családok voltak, a felvonuláson pedig bulizók, rendőrök és radikális tüntetők. Hogy mi a jövő? Mike Pence volt amerikai alelnök szerint a szeretetteli teljes család.” – írta Kővári János a Facebook oldalán.

https://www.facebook.com/janos.kovari.7545/posts/540726290341714