Civilek a belvárosi kutyafuttatóért

Folyamatos konfliktusforrás, hogy Pécs belvárosában nincs olyan közterület, ahol a kutyákat szabadon lehetne engedni. Sőt, egyre több helyen táblával jelzik, hogy ott még pórázon sétáltatni is tilos az ebeket. A civilek és Kővári János képviselő munkájának köszönhetően jó esély van arra, hogy kutyafuttató épüljön a városrészben – írja a Pécsi Újság.hu.

Kutyát bevinni, sétáltatni tilos!” – egyre több ilyen és ehhez hasonló feliratú tábla található a pécsi belvárosban. Az ebtartók úgy érzik, lassan mindenhonnan kiszorulnak. A helyzetre egy kutyafuttató kialakítása jelenthet megoldást, amelynek ügyében úgy tűnik, végre elindult a folyamat.

Szabó Ágnestől, a Tettyei Kutya Club nevű baráti társaság egyik tagjától megtudtuk, a napokban Kővári János, belvárosi önkormányzati képviselő és a Biokom Nkft. munkatársai is megnézték a lehetséges helyszíneket. A cél, hogy – Pécs más részeihez hasonlóan –, a belvárosban is lehetséges legyen a kulturált állattartás, ehhez pedig nagyban hozzájárulhat az új kutyafuttató.

Az újság megkeresésére Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke elmondta, a Városfejlesztési és Innovációs Bizottság keddi tanácskozásán a képviselők elé kerül a téma. Reményét fejezte ki, hogy olyan döntés születik az ügyben, amellyel elégedettek lesznek majd a belvárosi kutyások.

A hétvégén aláírásgyűjtés indult, erősítve ezzel a kezdeményezést. Hogy mikor és hol lehet csatlakozni a kezdeményezéshez, ide kattintva olvasható.

Forrás: Palotás Péter/Pécsi Újság