Tréningekkel segítik a sérült gyermekek szüleit

A tréningek során a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY munkatársai betekintést nyújtanak az iskolában folyó terápiákba, megismertetik velük a különböző fejlesztő eszközöket és fejlesztési módszereket. Ezzel a résztvevők megfelelő ismeretekhez, információkhoz jutnak, segítséget kapnak ahhoz, hogy hatékonyan közreműködjenek gyermekük fejlesztésében. A kialakuló csoport támogató közösséget is jelent a szülők számára.

A témaindító előadást különféle szakemberek tartják (pszichológus, gyógypedagógus, szociális munkás, gyógytornász stb.), majd ezt követően lehetőség nyílik a tapasztalatok megbeszélésére, konzultációra, a kérdések megválaszolására és kötetlen beszélgetésre.

– Számomra, mint sérült gyermeket nevelő szülőnek nagyon fontos, hogy minden olyan témában, melyben a gyermekem érintett naprakész információt kaphassak – mondta az alapítványnál zajló tréningről egy édesanya. – Az iskolánkban minden hónapban megrendezett szülői tréning egy olyan esemény, melyen mi, szülők nagyon sok hasznos információhoz jutunk, legyen szó ellátásról, kezelésről, gyógymódokról.
Segítséget kapunk pl. a helyes testhelyzetek elsajátításában, amikor gyermekünket ellátjuk, a saját egészségi állapotunkat is meg tudjuk őrizni, és tanácsokat adnak szakemberek, hogy, hol mikor milyen ellátásra jogosultak a gyerekeink.
Ezeken az alkalmakon nemcsak azért jó részt venni, mert információkat kapunk, hanem mert egy barátságos, közvetlen környezetben lehetünk, így egy picit mi is ki tudunk szakadni a mindennapi szürkeségből. Itt feltöltődünk, jól érezzük magunkat. Sokat beszélgetünk és meghallgatjuk egymást! Hálás vagyok, amiért lehetőségem van a szülő tréningekre ellátogatni! – tette hozzá Miolkovics Mariann.

A szülői tréninget a Kerek Világ Általános Iskolába járó sajátos nevelési igényű – többségében súlyosan-halmozottan sérült – gyermekek szüleinek, családtagjainak szervezi az Alapítvány, az EFOP-3.1.6-16-2017-00007 azonosító számú pályázat keretében