Több mint százezer fát ültetett a város a Tüskésréten

Az Önkormányzat nemrégiben több mint százezer fát ültetett a Tüskésréten, amely kapcsán tartott sajtótájékoztatót az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke, a város zöld biztosa. 
Kővári János többek között elmondta, hogy a Péterffy vezette Erőmű évi 450 ezer tonna fát égettetett el. Nem szeretne a város az Amazonas sorsára jutni, ezért 8 éve már igyekszenek helyreállítani a természeti környezetet. 

Kővári emlékeztetett a szibériai és az Amazonas mentén észlelhető tüzekre, majd hozzátette, látható, hogy a történelemben is mindig rosszul sült el, ha a gazdasági érdekeket előbbre helyezték a természeti és közösségi érdekeknél.
– Az Összefogás Pécsért Egyesület Megújuló Városért programjának is alapvető eleme a zöldesítés, ezzel kapcsolatban októbertől további programokat fogunk bejelenteni – mondta az ÖPE elnöke, aki újra felidézte a jelenlegi ellenzéki polgármesterjelölt, Péterffy Attila fatüzelés ámokfutását, amelyet annak idején ő és a civilek igyekeztek megállítani. 

Kővári János emlékeztetett arra is, hogy az Összefogás Pécsért Egyesület már több mint kilenc éve szorgalmazza a zöld területek növelését a városban attól függetlenül, hogy éppen tagja volt-e a várost irányító koalíciónak vagy ellenzékben volt. – Annak persze kifejezetten örülök, hogy a faültetésben ma már sokan részt vesznek, mint például az egyetem, amellyel két éve közösen 650 fát ültettünk. Ezt ismerték el most a Virágos Magyarországért programban is, amiért nemrég elismerést kapott Pécs. Folytatjuk, hamarosan jövünk újabb részletekkel – mondta végül Kővári János az ÖPE elnöke.

Fotó: pécsma.hu / sajtóközlemény