Pécsre érkezik a Mellünk Egészségéért Program

Ingyenes, akkreditált képzésen vehetnek részt védőnők, háziorvosi asszisztensek és szakdolgozók, hogy az emlőrákról tájékozódhassanak. A „Mellünk Egészségéért Program” első állomása lesz a szeptember 18-i pécsi rendezvény, amely az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány és az AVON együttműködésével valósulhat meg. A cél, hogy az egészséges életmódra nevelésben egyébként is oroszlánrészt vállaló szakemberek a jövőben megtaníthassák a nőket és kiemelten a fiatal lányokat a mell helyes önvizsgálatára, és felhívhassák figyelmüket az emlőrák veszélyeire. 

Az emlőrák hazánkban is a nőket érintő leggyakoribb daganatos megbetegedés, amely évente 2300 nő halálát okozza és becslések szerint 7,5-8 ezer új esetet diagnosztizálnak. A Mellünk Egészségéért Program a fiatal lányokat és nőket célozza meg, akiknek még korukból adódóan nem kötelező az éves szűrővizsgálat, így az ő esetükben kiemelten fontos az emlő önvizsgálat havi elvégzése. Ahhoz, hogy az emlő önvizsgálatot helyesen el tudják végezni, első körben meg kell ismerniük a saját testüket, amit már érdemes fiatal korban elkezdeni. A védőnők, háziorvosi asszisztensek és egészségügyi szakdolgozók kiemelt szerepet játszanak ebben, illetve az egészségmegőrzésben és egészséggondozásban is. Elhivatott munkájuk során folyamatosan kapcsolatban vannak serdülő lányokkal, nőkkel és kismamákkal, akikben tudatosítani tudják, hogy felelősek saját magukért és az egészségükért. 

– Hatalmas öröm számunkra, hogy immáron harmadik alkalommal valósulhat meg a támogatásunkkal a Mellünk Egészségéért Programunk. Annak érdekében, hogy minél több szakember számára váljon elérhetővé a továbbképzésen való részvétel, idén három vidéki városban, Pécsen, Győrben és Szegeden tartjuk meg a programot. Bízunk abban, hogy közös erővel tudunk tenni annak érdekében, hogy csökkentsük a mellrák áldozatainak a számát – fogalmazotta Mellünk Egészségéért Program kapcsán Kósa Anita, az AVON Magyarország szóvivője.

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján állítottuk össze az idei továbbképzés előadásait. Igyekszünk ezalatt az egy nap alatt a lehető legtöbb hasznos tudást átadni a résztvevőknek, amit használni tudnak majd a mindennapi munkájuk során– fűzte hozzá Dr. Drajkó Veronika, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke. 

Mellünk egészségéért

“A VÉDŐNŐ SZEREPE AZ EMLŐRÁK KORAI FELISMERÉSÉBEN” szabadon választható akkreditált térítésmentes továbbképzés védőnők, háziorvosi asszisztensek és szakdolgozók számára Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány az AVON Magyarország kiemelt támogatásával szervezi.

Fotó: Pablo Heimplatz on Unsplash