Hétvégén jön az állatkertek éjszakája!

Idén már nyolcadik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, a hagyományos országos rendezvénysorozathoz augusztus utolsó két napján természetesen a Pécsi Állatkert is csatlakozott, nem is akármilyen újításokkal.

Az Állatkertek Éjszakája minden évben nagy durranás, hiszen az érdeklődőket az ország megannyi állatkertje ilyenkor változatos programokkal, látványetetésekkel és más, a szokásos programoktól eltérő, különleges látnivalókkal várja egészen este 23 óráig. Így lesz ez Pécsett is, ahol azonban most minden eddiginél látványosabbnak ígérkezik az Állatkertek Éjszakájának programja!

Ahogy azt Siptár Dávid, az országos rendezvénysorozatban a kezdetektől résztvevő Pécsi Állatkert igazgatója a programot beharangozó hétfői sajtótájékoztatón elmondta, az ország legmagasabban fekvő állatkertje idén is két estén át – augusztus 30-án és 31-én – várja a látogatókat, a megszokottaknál még nagyobb, még látványosabb, még izgalmasabb programokkal.

Azok, akik szerették a Zsolnay Fényfesztivált, a pécsi Állatkertek Éjszakáját se hagyják ki, ugyanis a 20 programelem, az óránként ütemezett látványetetések, a koncertek, a fókatréningek, a tűzzsonglőrök és például a madarászok szemkápráztató bemutatói, a környezetvédelmi programok mellett megcsodálhatják az állatkert monumentális fényjátékokkal feldíszített négy helyszínét is! Az igazgató végül hozzátette, a rendezvényre idén nagyjából 4 ezer látogatót várnak.

A sajtótájékoztatón részt vett Decsi István, Pécs alpolgármestere is, aki kiemelte, az idei Állatkertek Éjszakája is bizonyítéka annak, hogy Pécsett az önkormányzati tulajdonban lévő cégek milyen módokon tudnak együttműködni. Emlékeztetett arra, hogy az állatkert és Tettye Forrásház Zrt. a víz világnapja kapcsán dolgozott együtt közös fejlesztéseken, míg az idei Állatkertek Éjszakáján az állatkert és a Tüke Busz Zrt. fog össze annak érdekében, hogy a pécsi családok egy kellemes hétvégét tudjanak eltölteni az egész este nyitva tartó intézményben. Ezzel a rendhagyó összefogással a cél az – mondta a városvezető –, hogy a Pécsi Állatkert esti programjaira minél többen busszal érkezzenek, ne pedig autóval.
– Bízom abban, hogy így egyre többen megismerik a környezettudatos közlekedés előnyeit, és azt a környezetvédelmi és megőrzési missziót, amit az állatkert folytat – mondta Decsi István.

Gelencsér Gyula, a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a környezetkímélő kezdeményezés keretében kedvezményekkel is készülnek: aki felmutatja ugyanis az állatkert pénztáránál azt a buszjegyet, amivel az intézménybe érkezett, az visszaútra szóló jegyét ajándékba kapja az állatkertben.
Hozzátette: a Tüke Busz Zrt. az állatkertbe járó 34-es és 34Y-es járatok számát a rendezvény ideje alatt megduplázza délután 4 órától egészen este 23 óráig.

Állatkertek éjszakája

Event in Pécs, Hungary by Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalos on Friday, August 30 2019 with 7.1K people interested and 678 people going. 15…