Nehogy autóba ülj!

Mint arról már beszámoltunk, a Pécsi Tudományegyetem Zéró Emissziós Napokat hirdetett meg, mely során nemcsak intézmények, hanem magánszemélyek is megteheti egyéni vállalásaikat, hogy ezen a héten kipróbálják, mivel és hogyan tehetnek hozzá a virtuális erőmű “felépítéséhez”.

Ma Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Kővári János, az Európa Zöld Fővárosa program zöld biztosa vásárolt buszbérletet. A Tüke Busz ugyanis a programhoz kapcsolódóan forgalomba hozott egy hétnapos bérletet, amelyet most a háromnapos áráért lehet megvásárolni.

A polgármester is vett hétnapos bérletet.

A programban egyedi vállalásokat is meg lehet tenni, az oldal folyamatosan számolja a szén-dioxid kibocsájtás megtakarítását.
Fontos tehát, hogy mától legalább(!) egy héten keresztül, ha megtehető, senki ne üljön autóba, helyette buszozzon, kerékpározzon vagy akár gyalogoljon. Aztán majd szépen hozzá is lehet szokni.

– A tegnapi újabb özönvíz is megmutatta, már nem először, hogy tennünk kell a klímaváltozásért – mondta lapunknak Kővári János. – Azok az idők már régen elmúltak, amikor még elég volt a beszéd. Az Európa Zöld Fővárosa pályázat, és ezzel kapcsolatos zöld fejlesztések, életmódváltás a fenntarthatóság céljait szolgálják. Tegyünk érte közösen, és egyéni szinten mindannyian!

Itt lehet megtenni a vállalásokat!

Zéró Emissziós Napok | Pécsi Tudományegyetem

Információk Felhasználó regisztrálása (nem PTE polgár) Útmutató Segítség kérése