Zéró Emissziós Napok: indul az első program!

Az energiatudatosság és energiahatékonyság, valamint a zöld energetikai fejlesztések iránti nyitottságot és elkötelezettséget szem előtt tartó közös szándéknyilatkozatot írt alá a Pécsi Tudományegyetem, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Egyházmegye, a Baranya Megyei Önkormányzat, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Leőwey Klára Gimnázium, valamint a Virtuális Erőmű Program (VEP) igazgatója és védnöke.

Az aláíró felek megállapodtak abban, hogy létrehozzák és működtetni kezdik a Baranyai Virtuális Erőmű Programot (BAVEP).

Az összefogás eredményeképpen a BAVEP és mentora, a Pécsi Tudományegyetem első közös akciója az Európai Fenntarthatósági Hét keretében meghirdetett „Zéró Emissziós Napok”  program, amelyre május 30. és június 5. között kerül sor. A program célja a környezetbarát közlekedési módok népszerűsítése. Intézmények, cégek, iskolák és magánszemélyek csatlakozhatnak a programhoz. 

A regisztrációs felületen minden résztvevő pontosan nyomon követheti saját szén-dioxid megtakarítását, mérőszámokon alapuló környezettudatos közlekedését.

Zéró Emissziós Napok | Pécsi Tudományegyetem

Információk Felhasználó regisztrálása (nem PTE polgár) Útmutató Segítség kérése