Duna-Dráva Nemzeti Park: védjegyet adnak a helyi termékekre
A Nemzeti Parki Termék védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.
A pályázattal a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet adományoz azoknak a jellegzetes helyi, kereskedelmi forgalomba hozható élelmiszereknek és kézműves termékeknek, melyek többnyire természetes alapanyagokból készülnek és igazoltan a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területéről, természetvédelmi oltalom alatt álló területről (nemzeti park, tájvédelmi körzet, természetvédelmi terület, Natura 2000 terület vagy ezen külterületekhez tartozó települések) származnak, és előállításuk a térség hagyományain alapszik. A pályázatot elnyerők 5 évig jogosultak a védjegy használatára, a termékek megjelennek a nemzetiparkitermek.hu oldalon, valamint számos rendezvényen bemutatásra kerülnek országos szinten.
Magyar Nemzeti Parkok
Élj tudatosan! Élj egészségesen! Válaszd a minőséget! Keresd a Nemzeti Parki Termékeket! 😉
Pályázni vadon termő és termesztett növény, zöldség, gyümölcs, fűszer-, gyógynövény, gomba, fa, szalma, vessző, zsiradékfeldolgozásából eredő krém, paszta, csatni, szörp, tinktúra, szirup, lekvár, zselé, dzsem, aszalvány, fűszerkeverék, savanyúság, tea, olaj, liszt, ecet, szappan, balzsam, fa és szalma kézműves termékek, kosarak termékekkel lehet.
Minden más a pályázatról itt, a beadási határidő: július 26.
Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
DDNP, duna
Fotó: nemzetparkitermek.hu