Algériától Vietnámig: egyedülálló kötet jelent meg a PTE gondozásában

Egyedülálló, hiszen a PTE hallgatói révén Algériától Vietnámig utazhatunk a gasztronómia világában, ha fellapozzuk az új könyvet, amely májustól már országos terjesztésben, a Líra hálózatában is elérhető.
Az ételeket Lokodi Ákos séf és a Reggeli csapata, az ételekhez pedig a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.

A Pécsi Tudományegyetemen tanuló közel 4500 külföldi diák körében tavaly felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték őket, hogy osszák meg a családjukból, hazájukból származó legautentikusabb receptet. A projekt eredménye 46 országból 50 recept lett, amelyek az 50 delicacies on Earth, avagy 50 étel a nagyvilágból című, 236 oldalas, kétnyelvű szakácskönyv alapját adják.

Minden ételt közösen főztek le a diákok Lokodi Ákos séffel, a főzést Kalmár Lajos fotózta végig, Berta Anikó ötletgazda fogta össze a csapatot, és a főzésen kialakult jó hangulat a könyvből is visszaköszön.

Itt kapható!

A könyv 4500 forintos bevezető áron kapható a Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozat ideje alatt (2019. június 30-ig), jelenleg az alábbi értékesítési pontokon:

Fotó: Csortos Szabolcs / UNIVPécs