Algériától Vietnámig: egyedülálló kötet jelent meg a PTE gondozásában
Egyedülálló, hiszen a PTE hallgatói révén Algériától Vietnámig utazhatunk a gasztronómia világában, ha fellapozzuk az új könyvet, amely májustól már országos terjesztésben, a Líra hálózatában is elérhető.
Az ételeket Lokodi Ákos séf és a Reggeli csapata, az ételekhez pedig a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.
A Pécsi Tudományegyetemen tanuló közel 4500 külföldi diák körében tavaly felhívást tettek közzé, amelyben arra kérték őket, hogy osszák meg a családjukból, hazájukból származó legautentikusabb receptet. A projekt eredménye 46 országból 50 recept lett, amelyek az 50 delicacies on Earth, avagy 50 étel a nagyvilágból című, 236 oldalas, kétnyelvű szakácskönyv alapját adják.
Minden ételt közösen főztek le a diákok Lokodi Ákos séffel, a főzést Kalmár Lajos fotózta végig, Berta Anikó ötletgazda fogta össze a csapatot, és a főzésen kialakult jó hangulat a könyvből is visszaköszön.

Itt kapható!
A könyv 4500 forintos bevezető áron kapható a Nemzetközi Tavasz rendezvénysorozat ideje alatt (2019. június 30-ig), jelenleg az alábbi értékesítési pontokon:
- PTE ÁOK HÖK (Általános és Orvostudományi Kar Campus, Pécs, Szigeti út 12.)
- PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Borboltja (Pécs, Pázmány Péter u. 4.)
- Ízes Magyar Csemege (Pécs, Széchenyi tér 2.)
- PTE BTK Szolgáltató Iroda (Pécs, Ifjúság útja 6.)
- Pollack Jegyzetbolt Pencopy Kft. (Pécs, PTE Műszaki és Informatikai Kar, Boszorkány út 2.)
- Szabadkikötő (Pécs, Király u. 64.)
Fotó: Csortos Szabolcs / UNIVPécs