Széles repertoárja lesz a Pécsi Nemzeti Színháznak

A Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Rázga Miklós sajtótájékoztató keretében ismertette a színház terveit a következő évadra vonatkozóan. Többek között elmondta, hogy az idei évadot várhatóan mintegy 125 ezres nézőszámmal zárja a pécsi teátrum, ezt a magas nézettséget kívánják a következő évadban is megtartani.

Az igazgató hozzátette, kiemelten fontosnak tartják megalapozni és megerősíteni a középiskolás korosztály érdeklődését a színházi műfajok iránt, ezért Páva Péterrel, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatójával, valamint a környékbeli középiskolák vezetőivel és pedagógusaival zártkörű beszélgetésen vettek részt, ahol az együttműködésben rejlő lehetőségekről tárgyaltak.

Rázga Miklós bejelentette, hogy a Pécsi Nemzeti Színház arculata a következő hónapokban fokozatosan megújul, amely arculatfrissítés részeként rövidesen új honlap várja a látogatókat.
A megújuló honlapon és a színház Facebook-oldalán egyaránt arra helyezik a hangsúlyt, hogy a nézők könnyen és gyorsan értesüljenek az aktuális műsorról, és kényelmesen meg tudják vásárolni jegyeiket online felületen is. A színház kommunikációs stratégiája szerint a jövőben is azokat a csatornákat fejlesztik majd, amelyeken keresztül közvetlenül a nézőkhöz jutnak el és tőlük kaphatnak visszajelzéseket.

Rudolf Péter rendezni és szerepelni is fog
A Pécsi Nemzeti Színház a 2019/2010 évadban összesen 13 új bemutatóval várja a közönséget. Gulyás Dénes, a színház zeneigazgatója elmondta, a kínálatban szerepel egy igazi családi musical, az OLIVER!, operaként a Carmen, és opera-patchwork meghatározással „A vihar kapujában”.
– A Csipkerózsika már idén májusban megtekinthető a 7. Pécsi Családi Színházi Fesztivál nyitó előadásaként, a Carmina Burana premierjét pedig szeptemberre időzítették – ezt már Uhrik Teodóra, a Pécsi Balett ügyvezetője mondta.
Új prózai előadások készülnek a Nagyszínház, a Kamaraszínház és az N. Szabó Sándor terem színpadán egyaránt: a májusban már előbemutatóként színre kerülő Játék a kastélyban és az Ármány és szerelem a Nagyszínházban lesz látható, ahogy Az úrhatnám polgár is, amely Rudolf Péter első pécsi rendezése. A klasszikus jellegű darabok mellett több kortárs művel is várja a nézőket a Kamaraszínház: elsőként a Panthera című szabaduló-játék elevenedik meg Kertész Erzsi könyve alapján, a pécsi kötődésű Az elveszett Csonytváry bemutatóját pedig a sorban a Mobil című különleges produkció követi Funk Iván rendezésében, és ismét rendez egy darabot Anger Zsolt, ezúttal Vinnai András Fúrnitúrját. Az N. Szabó Sándor teremben Köles Ferenc előadásában készül monodráma Tar Sándor novellái alapján. Vendégjátékként a bérletes előadások között szerepel majd a műsorban az És Rómeó és Júlia című egyfelvonásos is, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter szereplésével.

Május 13-án indul az előbérletezés időszaka, amelynek során kedvezményes áron válthatják vagy hosszabbíthatják meg bérletüket a nézők. A megújuló bérletstruktúra átlátható, tervezhető megoldásokat kínál és jelentős kedvezményeket biztosít. A kedvezményes árú bérletek megvásárolhatók online abban az időszakban is, amíg a jegypénztár nyári szünetet tart.

Hat végzős egyetemista csatlakozik
A 2019/2020-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház újonnan szerződtetett színészei lesznek Arató Ármin, Bach Zsófia, Bera Márk, Bergendi Barnabás, Fekete Gábor és Takaró Kristóf.