Bővítik a Kerek Világ Alapítvány pécsbányai iskoláját

A KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, keretében sikeres pályázatot nyújtott be „Köznevelés támogató szerepének erősítése” c. felhívásra.
Pályázatuk „A köznevelés esélyteremtő szerepe a Kerek Világ Alapítványnál” címmel, az EFOP-4.1.6-16-2017-00009 azonosító számon regisztrált, és 2019.04.01.-2020.09.30. között valósul meg. A pályázaton az Alapítvány 157,67 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek támogatási mértéke 100%. A projekt a Pécsett működő Kerek Világ Általános Iskolában valósul meg. 

Az átfogó cél az inkluzív, méltányos és minőségi neveléshez és oktatáshoz való hozzáférés javítása, a nevelési-oktatási egyenlőtlenségek csökkentése, megfelelő infrastrukturális háttér kialakításával célja a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermeket ellátó intézményünk infrastrukturális fejlesztése, megújulása épületbővítés által. 

A bővítéssel létrejön a KEREK VILÁG ALAPÍTVÁNY általános iskolájának (7627 Pécs, Gesztenyés u.2.) egy új, 2 szintes szárnya a kellő előírások és akadálymentesítési szabályok betartásával. A két szinten helyet kap 3 csoportszoba (fejlesztő), 1 terápiás (Snoezelen) szoba, egy tárgyaló helység, egy tároló, illetve egy közösségi hely, mindegyik a szükséges szociális kiszolgáló helységekkel.

A pályázaton elnyert európai uniós támogatási összeget az Alapítvány az épület bővítésére, valamint eszköz beszerzésre fordítja mely eszközök az infrastrukturális fejlesztés használhatóságát szolgálják

A projektről részletes információt itt olvashat.