Most 130 milliós keretre pályázhatnak pécsi civil szervezetek

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület 2019. február 11-én a pécsi Városházán sajtótájékoztatót tartott a TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú, „A Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” című projekt keretében megjelenő új, „A közösségfejlesztés infrastrukturális hátterének megteremtése” c. felhívás kapcsán.

Dr. Őri László, az Egyesület elnöke ismertette, hogy a Felhívás a HKFS 750 millió forintos „CLLD” keretén belül nyílik meg, mely több mint 130 millió forint pályázati fejlesztési forrást tesz elérhetővé. A Felhívás keretében támogatásra kerülő projektek irányulhatnak kis játszóterek és szabadtéri rendezvény infrastruktúra kialakítására, továbbá lehetőség lesz pályázni közösségi ház felújítására is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az Egyesület rengeteg pályázatra számít, így érdemes minél előbb leadni azokat. Egy pályázó 5 millió forinttól akár 32,5 millió forintig terjedő támogatási összeget is kaphat. A helyi támogatási kérelmek benyújtására 2019. március 18. és október 15. között van lehetőség, az első bírálati szakasz a 2019. április 26-ával zárul.
Dr. Őri László hozzátette, a támogatást igénylők köre rendkívül széles, nonprofit szervezetként működő helyi egyesületek, alapítványok, egyházi és vallási tevékenységet végző szervezetek mellett többek között önkormányzati költségvetési szervek, önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozások, illetve helyi mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyílik lehetőség. A Felhívás sikeres zárása esetén a város számos pontján kisebb volumenű fejlesztések, felújítások megvalósulása várható.

Dr. Haffner Tamás, a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület igazgatója elmondta, hogy a pályázatok összeállítását igény szerint a Pécsi Helyi Akciócsoport ügyfélszolgálata is segíti, azonban javasolta minden pályázónak, hogy ötleteik kidolgozásában kérjék pályázatíró, pályázat-előkészítő szerv segítségét. A CLLD munkaszervezete bízik abban, hogy a Felhívás kapcsán nagy számban érkeznek majd pályázatok.

Helyi felhívások – Pécsi Helyi Akciócsoport

A Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület által megvalósított “Pécsi Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” című, TOP-7.1.1-16-2016-00076 azonosító számú projekt megvalósítása során a HACS helyi Felhívásokat tesz közzé, melyek ezen az oldalon lesznek elérhetők. A Felhívások tervezése jelenleg is folyamatban van. A HACS számára kiemelt jelentőségű, hogy a helyi fejlesztési forrásokról zajló társadalmi egyeztetések minden érintett számára …