Beck Zoli, gazdag családi és gyerekprogramok az idei Gesztenye Fesztiválon

Újra eljön az Ezeréves Szelídgesztenyésbe az elmúlt évek egyik legkedvesebb rendezvénye, a Gesztenye Liget Fesztivál. Az október 20-án megrendezésre kerülő pécsbányai családi program idén is könnyed kulturális szórakozást ígér az új élettel megtelő, csodás természeti környezetben.
A – most már évről évre – hatalmas sikert arató minifesztiválról azt is tudni érdemes, hogy a szervezők a majdhogynem teljesen kipusztult gesztenyefák megmentése és pótlása, valamint a városrész kulturális életének fellendítése érdekében indították el.

A fesztivált szervező Pécsbányai Kulturális Egyesület úgy állította össze a programot, hogy a gesztenyeligetbe látogató kicsiknek és nagyoknak is egyaránt maradandó élményt nyújtson.

A napot a baranyai lovasok találkozójával kezdik. Délelőtt könnyed, játékos feladatokkal teli versennyel lakják be a Gesztenyést a lovas népek, s hogy a kicsik se maradjanak ki belőle, pónikon próbálhatják ki lovas tudásukat.
A szombaton 10 órakor kezdődő élménynapon a gyerkőcöket egy külön nekik kialakított színpaddal várják, ahol fellépnek a Bártfa Utcai Általános Iskola diákjai, majd őket követi Szilas Miklós: Levendula királylány műsora, aztán „Dog Dancing” bemutató lesz, végül a gyerekprogramok zárásaként a Nefelejcs Bábszínház: Kipp Kopp bábelőadása lesz látható.
Közben a Gyerekudvarban egész nap szórakoztató foglalkozásokkal várják a piciket. Állatsimogató a Komlói MiniZOO szervezésében, különböző alkotófoglalkozások, szénabála labirintus, olvasóliget.
A Gesztenyéshez szorosan kapcsolódó egész napos programok a természetjáróknak is tetszeni fognak, két túrával is készülnek erre a napra a szervezők.
A szülőknek sem kell majd unatkozniuk, hiszen az ő szórakoztatásukról a BRAVADO latin gitár duó, majd Lenthár Balázs koncertje gondoskodik. Sötétedéskor egy tűzzsonglőr csapat fogja felizzítani a hangulatot, majd az estébe hajlóan egy tehetséges pécsi fiatalokból álló zenekar – a Kevlár Enddöbend – fogja megmozgatni a nem fáradókat.

Kétségtelenül Beck Zoli (30Y) szerzői estje lesz a nap „csemege” programja. Ő visszatérő vendégként, örömmel vállalta a fellépést, hiszen jól ismeri az itt élők erőfeszítéseit, hogy egy élhető, fejlődő közösséget építsenek Pécsbányán.

Gesztenye Liget Fesztivál 2018

null

A tavalyi esemény ajánlója: