Élménykert és pihenő sziget a fiataloknak!

A Duna-Dráva Cement Kft. Zöld Megoldás-pályázatának keretében újabb zöld kezdeményezések valósulhattak meg Pécsett és Kozármislenyben. A pályázatokkal a fiatal generáció környezettudatosságának kialakítására fektetnek nagy hangsúlyt, a kisiskolások „élménykertekben” és „pihenő szigeteken” tölthetik a szabad perceiket.

 A Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola tanulói „pihenő szigeteken” élvezhetik az óra közi szüneteket, így az eddig kihasználatlan terek megtelnek élettel. A pihenő terekben raklapokból készült bútorok biztosítják a kényelmes tanulást, valamint szintén raklapból előállított virágállványok díszítik a folyósokat. Közel 200 tő levendulát is elültettek, amelyben diákok és tanárok közösen vettek részt. A kezdeményezésnek köszönhetően már fiatal korban tudatosítható az újrahasznosítás fontossága.

A pécsi Bártfa Utcai Általános Iskolások igazi élménykertben tölthetik a szabadidejüket. A pályázatnak köszönhetően az alsós diákok által nagy népszerűségnek örvendő zöld terület megújulhatott, így a környezettel közvetlen kapcsolatot létesíthetnek a tanulók, és a valós életből gyűjthetnek tapasztalatot.

Mindkét iskola nagy hangsúlyt fektet a családok és az intézmények közötti kapcsolatra, a bizalom kialakítására, amelyre a projektek tökéletes megoldásként szolgálnak. Megmutatja, hogy a jó ügyért érdemes összefogni. Az átadó ünnepségekre október 4-én került sor, ahol az iskolák és fenntartóik, valamint a Duna-Dráva Cement Kft. képviselői is tiszteletüket tették. A DDC részéről Müller Ádám, a vállalat Beremendi Gyárának igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

A cementgyárak és vonzáskörzetében élők, valamint Pécs és környéke számára is hatalmas lehetőségeket tartogat a pályázat, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az elmúlt 8 év alatt megvalósult 34 projekt.

Aktuális projektek

Vissza a Zöld Megoldás-pályázat tájékoztató oldalra