Pécsnek tudásalapú gazdaság kell – Megnyílt a IV. Pécsi Érték Kiállítás és Vásár

Már negyedik alkalommal szervezi meg a Pécsi Érték Közösség Alapítvány a   Pécsi Érték Kiállítás és Vásárt. A rendezvény célja, hogy a pécsiek megismerhessék a helyi értéket teremtő szervezeteket, a vállalkozások kiváló termékeit, szolgáltatásait.

Az eseménynek ezúttal is az Árkád ad otthont, így a pécsiek könnyen megtalálhatják a kiállítókat. Az idei kiállításon és vásáron mintegy harminc pécsi kis- és középvállalkozás, valamint termelő kézműves termékeivel, alkotásaival és szolgáltatásaival találkozhatnak, és idén először a Pécsi Tudományegyetem értékei is bemutatkoznak.
Az eseményt idén kulturális, egyetemi és koncertprogramok is kísérik, így többek között koncertezni fog a Pí Therapy, valamint a pécsi értékekről fog beszélgetni Beck Zoltán, Iványi Dalma, Kerni Györgyi és Marsalkó Péter egy kerekasztal-beszélgetésen.

A pénteki megnyitón Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora azt mondta, Pécs sokszor a széthúzásról szól, de sokkal jobb lenne, ha a városban élők inkább összefognának, és erre az egyik legjobb példa, ha a helyi értékeket és termékeket vásárolják meg a pécsi vállalkozások támogatása érdekében. A rektor ezt követően meg is mutatta a jó példát, ugyanis ő is vásárolt egy plüss nyuszit az unokájának.
– Az egyénnek, a családnak, a városnak szüksége van erőforrásokra, ami egyszerre anyagi és szellemi eredetű is. Pécsnek ma az anyagi javakból szűke van, de a szellemi javai adottak – ezt már Kővári János, a kiállítás ötletgazdája mondta a megnyitón. A Szövetség Pécsért mozgalom alapítója hozzátette: – Építsünk hát a kreativitásunkra gazdaságot, ahogy ezt a kiállítók is tették itt, az immáron negyedszer is megrendezett kiállításunkon, ahol ezúttal a vállalkozások mellett a Pécsi Tudományegyetem is társult az építkezéshez. Ez lehet Pécs Jövője.

IV. Pécsi Érték Kiállítás és Vásár

null