Helyreigazítást kér a szakértő a pécsi kormánymédia lejárató cikke miatt

Kiforgatták ugyanis a szavait, gyakorlatilag hírt hamisítottak – álítja Roflics Gergő, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület (PTKE)  alelnöke.

Igazán megijedhettek a pécsi városvezetésben a Szövetség Pécsért e-buszokkal kapcsolatos javaslata miatt, ugyanis két nappal később a helyi kormánymédia a teljes pécsi tömegközlekedés összeomlását vízionálta abban az esetben, ha elektromos buszok szállítanák az utasokat a városban.
A kijelentést – a hír szerint, Roflics Gergő, a Pécs és Térsége Közösségi Közlekedéséért Egyesület (PTKE)  alelnöke szájába adták, ezúttal szószerint.
Roflics ugyanis érdeklődésünkre közölte, helyreigazítást kér a pécsi kormánymédiától (Pécsi Újság, PécsMa.hu), mert meghamisították a szavait, illetve félrevezették.
– Nem a Kővári Jánosék által bejelentett javaslatra reagáltam, azzal ugyanis egyetértek, tisztulnia kell a pécsi közösségi közlekedésnek! Én csak egy fiktív esetre válaszoltam, mert az volt a Pécsi Újság kérdése. Helyreigazítást kérek, mert kiforgatták a szavaimat – magyarázta Roflics Gergő.A szakértő méltatlannak tartja, hogy politikai játszmába keverték bele.

Az ugyanis mindenki számára világos, hogy a városvezetés megijedt a Szövetség Pécsért javaslatától, hiszen ha elfogadnák, akkor a „siker” nem a fideszé lenne! A Szövetség Pécsért azt szeretné, ha a Modern Városok Program keretéből elektromos buszokat vásárolna Pécs, ezzel ugyanis sokkal olcsóbb lenne a közösségi közlekedés működetése, évente 1,5 milliárd forint maradna a város kasszájában és a pécsieknek sem kellene ilyen drága viteldíjakat fizetniük.