Az ANK-ba költözik ideiglenesen az Árpád gimi

Az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola épülete a pécsi önkormányzat tulajdonában és a Pécsi Tankerületi Központ fenntartásában áll. A rendszerváltást megelőzően IMS-technológiával épült létesítmény és két másik iskolaépület kapcsán a 2000-es évek elején készültek azok a szakvélemények, amelyek alapján azokban oktatás csak statikai szakvélemény alapján és engedélyével folyhat – írja sajtóközleményében Pécs Önkormányzata.

„A pécsi önkormányzat fontossági sorrendben kezdett hozzá az épületek megerősítéséhez, amelynek során első ízben a Pécsi Illyés Gyula Általános Iskolája, majd a Pécsi Testvérvárosok Terei Általános Iskola újult meg, s elindult az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola korszerűsítésének előkészítése is.
A felújítást hátráltatta, hogy a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás az építőiparban tapasztalható költségnövekedések miatt eredménytelen lett, így az épület fejlesztése a tervekkel ellentétben ezen a nyáron nem indulhatott még el.

A legfrissebb szakvélemény szerint ugyanakkor a épület szerkezeti károsodásainak foka miatt már nem javasolja ebben a formában oktatási célra használni az épületet az előttünk álló tanévben.

Ezért a Pécsi Tankerületi Központ a pécsi önkormányzattal együttműködve az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola számára ideiglenes oktatási helyszíneket keresett és talált az elmúlt hetekben az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ kollégiumában és a korábban működő Anikó utcai iskola a pécsi önkormányzat által már korábban felújított épületében.
A Pécsi Tankerületi Központ jelenleg is gondoskodik az új, ideiglenes helyszínek előkészítéséről, majd a nyár végén a költöztetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáról, hogy szeptember első napjaiban immáron az új helyszíneken kezdhesse meg az iskola a 2018/2019-es tanévben a működését.
A Pécsi Tankerületi Központ jelenleg is egyeztetéseket folytat a kormányzattal az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola jövőjének megnyugtató módon való rendezéséről.”

Forrás: Pécs Önkormányzata, sajtóközlemény