Lakossági felmérés kezdődik a közösségfejlesztésről

Az ország egyik legnagyobb, legszélesebb körű közösségfejlesztési projektjében júliusban megkezdődött a közösségi felmérés, melynek keretében közösségfejlesztő munkatársak kérdőíves megkérdezést folytatnak a lakosság körében a Pécsett megvalósult, illetve jelenleg is folyó közösségfejlesztési folyamatokról és azok eredményeiről.

A megbízólevéllel rendelkező munkatársak városszerte tervezett ütemben keresik fel lakosságot, valamint a helyi szervezetek dolgozóit a munkáltatók előzetes engedélyével. A közösségi beszélgetéseken és az információs pontokon szintén lehetőséget nyújt a projekt a lakossági megkérdezésbe való bekapcsolódásra. A https://pecsikozossegek.hu projekthonlapon az érdeklődők megtalálhatják a lakóhelyük szerinti célterület felelős elérhetőségét, és előzetes kapcsolatfelvétel után személyes felkeresést követően kerül kitöltésre a kérdőív.

A kérdőív kitöltése önkéntes és anonim, a közösségfejlesztő munkatársak közreműködésével történik. Az egész városra kiterjedő kérdőíves megkérdezés városrészi eredményei hozzájárulnak a célterületi cselekvési tervek és rendezvénynaptárak szakmai tartalmának alátámasztásához. Pécsett 13 célterületi, városrészi cselekvési terv és rendezvénynaptár készül, amelyek alapján kerülnek majd megszervezésre 2020-2022 években a városi és helyi közösségi programok.

2018 júliusában megkezdődött a lakossági megkérdezés Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület konzorciuma által megvalósuló TOP-6.9.2-16-PC1-2017-00001 azonosítószámú „A helyi identitás és kohézió erősítése Pécs városában” projektben.