Család- és karrierpont nyílt Pécsen

Az EFOP-1.2.9-17-2017-00082 kódszámú,Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” című projekt keretében megvalósuló Család és KarrierPONT auditálását a Családbarát Ország Nonprofit Zrt. elvégezte. A PSN Zrt. vezette konzorcium teljesítette az előírt infrastrukturális és szakmai feltételeket, így a Pécsi Család és KarrierPONT megkezdheti működését.

A konzorciumvezető Pécsi Sport Nonprofit Zrt., a MIOK a hátrányos helyzetű emberekért Alapítvány, a Pécsimami Közhasznú Egyesület és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködése nyomán megvalósuló projekt a Széchenyi 2020 program keretében 196,96 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Szociális Alaptól (ESZA).

A teljes projekt és a Család és KarrierPONT létrehozásának célja, a munkáltatók és a munkavállalók helyi szintű együttműködésének javítása a család és a munka összeegyeztethetőségének érdekében.

A „CSAKPONT” munkatársai átfogó tájékoztatást és segítséget nyújtanak a munkaerő-piaccal kapcsolatos tudnivalókról, a munkába állás módjáról és a szükséges dokumentumokról. A Pécsimami Közhasznú Egyesület a projekt keretében ingyenes „Gyerektaxi” szolgáltatást indított, melynek keretében hivatásos sofőr és gyermekfelügyelő szállítja a gyermekeket a szülő munkahelyére, vagy gyermekfelügyeletet biztosító helyszínre, így segítve a gyerekes családok mindennapjait.

A Pécsi Család és KarrierPONT elérhetőségei
Cím: Váradi Antal utca 7/2. (Vasutas Művelődési Ház udvarában)
Telefonszám: +36 30 543 46 35
E-mail cím: info@munkacsalad.hu

Fotó: Csaba Balazs on Unsplash