Megtelt a Széchenyi-tér: civilek tüntettek

Megtelt a Széchenyi-tér vasárnap, ahol a szombati, fővárosi ellenzéki tüntetés miatt szerveztek úgynevezett szolidáris megmozdulást.

A felszólalók közül többen is utaltak arra, hogy „Pécs bizonyos tekintetben a remény városa”, mert itt nyert az ország egyetlen független képviselőjelöltje, Mellár Tamás. A beszédek alapvetően a kétségbeesés, a keserűség és csalódottság, valamint a cselevésre való felszólítás témái  között váltakoztak, és többször hangzott el az a kijelentés, hogy a Fideszre szavazókra nem kell haragudni, sőt, inkább beszélgetni kell velük minél többet.

Többek között felszólalt az 1996 óta Pécsen élő holland Simon Wintermans, Szuhay Márton, helyi civil szervezeti vezető, Konkoly-Thege Júlia, a Város Mindenkiért, elsősorban helyi hajléktalanokért dolgozó szervezet vezetője, a főszervező Fülöp Flóra édesapja, Fülöp Zsolt, valamint Varga Orsolya bábszínész. A felszólalók általában lelkesítő és az – akár generációkon átívelő és a politikai szekértáborokon – összefogást erősítő gondolatokat osztottak meg.

Fülöp Flóra főszervező pedig további folytatást ígért.