Tehetségprogram várja ötödikesek jelentkezését

Az élményközpontú képzéseiről ismert Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség (FIT) Programja felső tagozatos diákoknak hirdet felvételt. A kurzusok szeptembertől Kárpátalján is elindulnak, az első határon túli FIT-központ Beregszászban nyílik. Az ősszel ötödik osztályba lépő tanulók jelentkezését június 30-ig várják.

– A FIT Program sikere egyedülálló megközelítésmódjának és tematikájának köszönhető. Mi a gyerekek erősségeire fókuszálunk, segítjük őket abban, hogy megtalálják, miben tehetségesek. Mindezt úgy tesszük, hogy a mindennapi élethez kapcsolódó témákkal ismertetjük meg őket innovatív módszerekkel: többek között megtanulnak újraéleszteni és a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, és megismerkedhetnek a robotika tudományával is. 2015-ben indult az MCC felső tagozatos programja, és azóta közel 400 kisdiák vesz részt ingyenes képzéseinken, ősztől pedig Kárpátalján is elérhetők lesznek kurzusaink mondja Constantinovits Milán, az MCC Fiatal Tehetség Programjának szakmai vezetője.

Az MCC FIT Program élménypedagógiai eszközökkel dolgozik, a játékos, szombati képzéseket otthoni tanulást lehetővé tevő e-learninges tananyagok egészítik ki. A gyakorlati jellegű, személyes jelenlétet igénylő hétvégi képzéseken elsősorban a páros- és csoportmunka fejlesztése kerül a középpontba. Mindezeken felül heti két beszédközpontú angolóra és nyári tehetségtáborok is színesítik a Program által kínált lehetőségeket.

A diákok fejlődését nemcsak az oktatók, de a szülők is folyamatosan nyomon követhetik, hiszen meghatározott időközönként személyre szabott értékelés készül a gyerekekről. A program saját pszichológuscsapattal dolgozik, és olyan neves szakértők is segítik a tehetségfejlesztő munkát, mint dr. Bagdy Emőke és dr. Kádár Annamária mesepszichológus, akik a FIT Program védnökei is egyben. A kiemelt képességű gyermekek szüleivel szoros kapcsolatot építenek ki, rendszeres előadásokat szerveznek számukra, ahol a tehetséggondozás szülői feladatai kerülnek előtérbe.

A FIT Program jelenleg öt vidéki városában (Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten), valamint Budapesten működik. Elsősorban olyan motivált kisdiákok jelentkezését várják, akik nyitottsággal és természetes kíváncsisággal közelítenek minden újdonság felé, valamint szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai. Jelentkezni pedagógusi és szülői ajánlással lehet június 30-ig, a Program honlapján.

Fotó: Anna Samoylova on Unsplash