Márky-Zay Pécsen támogatta Mellár Tamást

Szerdán tartott fórumot Mellár Tamás, az MSZP-Párbeszéd által is támogatott független országgyűlési képviselőjelölt Pécsen, akit a helyszínen támogatott Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester.

– Többször mondtam már, én csak egy kiábrándult fideszes vagyok – mondta a zsúfolásig megtelt teremben a polgármester, aki ezt követően rátért dr. Csókay András idegsebész nemrégiben publikált írására, amelyben – ahogyan Márki-Zay fogalmazott – többször megszólította a hódmezővásárhelyi polgármestert, mert elsősorban a keresztény emberek politizálásáról szólt, valamint a Fidesz támogatása mellett érvelt.
Márki-Zay hangsúlyozta, hogy bár megválasztása óta folyamatosan támadják, beleáll a vitába, mert az visz előre.

A polgármester az elmúlt hónapokban rendkívül aktív volt, szinte folyamatosak a megjelenései, facebook-oldalán is nap mint nap megjelenik egy-egy híre vagy éppen videója, élő közvetítése. Többedmagával létrehozott egy weboldalt is, amelyben minden választópolgár segítséget kaphat arról, a vasárnapi szavazáson az ő körzetében ki a legesélyesebb jelölt.

A rendszerváltás jelöltjei – Rendszerváltás

BUDAPESTI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN ISMERTETTÜK A RENDSZERVÁLTÁSRA ESÉLYES KÖZÖSEN MEGJELÖLT KÉPVISELŐK NEVÉT Balról jobbra: Varga Andrea (Padtársak), Gulyás Márton (Közös Ország Mozgalom), Matlák Gábor, Pápay György (Viszlát, kétharmad), Elek István, Márki-Zay Péter, Bod-Péter Ákos, Pákozdi Éva (Számoljuk együtt), Lányi András, Lukácsi Katalin, László János, Horgas Péter Amennyiben …

Mellár Tamás többek között felidézte Bibó István azon elhíresült szavait, miszerint „demokratának lenni annyi, mint nem félni”. Mellár hozzá tette, őt is sokan le akarták beszélni az indulásról, de mint értelmiséginek, úgy érzi, kötelessége példát mutatni, hogy a közügyekkel igenis foglalkozni kell.

A szerdai fórumot, amely tele volt anekdotákkal, határozott, konfrontatív kijelentésekkel, Márki-Zay Facebook-oldalán lehet végignézni.