Hangalapú idegenvezetés: fejlesztett a Pécsi Állatkert

Egyelőre kizárólag magyar nyelven elérhető audio guide rendszert vezettek be az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított, 2016-ban átadott pécsi állatkertben.

A közlemény szerint az audio guide alkalmazás bevezetésével az érdeklődők széleskörű információkat kaphatnak az állatkert lakóiról, az intézmény feladatairól és küldetéséről.
A részletekről azt írták: az alkalmazás kibővíti az információs táblákon található érdekességeket, így nemcsak az állatokról és azok élőhelyeiről, hanem különböző természetvédelmi programokról is értesülhetnek a látogatók.
Az applikáció egyszerűen és gyorsan telepíthető a létesítmény ingyenes wifi-hálózatára csatlakozva Android és iOS operációs rendszerrel működő készülékekre. A látogatók akár külső akkumulátort bérelhetnek és fülhallgatót is vásárolhatnak a helyszínen.
Az összegzés szerint a telefonra letöltött adatok 6 óra elteltével automatikusan törlődnek.
Az MTI érdeklődésére Siptár Dávid, az állatkert ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felhasználói visszajelzések függvényébe a jövőben tervezik többnyelvűre bővíteni a szolgáltatást.
Az állatkert 2016. május végi megnyitása óta több mint 320 ezer látogatót fogadott – tette hozzá.

Így működik
Az alkalmazás használata ingyenes. Javasolt, hogy érkezéskor csatlakozzunk fel telefonunkkal a Pécsi Állatkert ingyenes Wi-Fi hálózatára (a hálózatra való felcsatlakozásra csak a Főépületben van lehetőség)! Töltsük le és telepítsük telefonunkra a Guide Now alkalmazást! Válasszuk ki a Guide Now listájából a Pécsi Állatkert elnevezésű kiállítást vagy használjuk a plakátunkon található QR-Kódot!
Ezt követően a program betölti a kiállítás adatait. és indulhat a felfedezés!

Forrás: MTI / pécsért.hu