Eredményt hirdettek a Szomszédság Ereje pályázatokban

Október 17-én hirdették ki a Pécsi Közösségi Alapítvány által meghirdetett Szomszédság Ereje 2017 elnevezésű pályázat nyerteseit. Közel 20 civil szervezet kapott több mint 1 millió forintot.

A Pécsi Közösségi Alapítvány ideén hirdette meg először a Szomszédság Ereje 2017 pályázatát, 1,5 millió forintos keret erejéig.

Az erdményhirdetésre október 17-én került sor a Reggeliben. Mint arról tájékoztattak, közel 20 civil szervezettel, lakóközösséggel folytatott egyeztetés után 9 pályázatot támogatott a kuratórium, és több mint egy millió forint kiosztásáról döntött, amely összeg kizárólag magánadományokból származott. Az este folyamán a résztvevők megismerkedhettek a pályázókkal és az adományozókkal, akik szintén a rendezvény meghívottjai voltak.

A Pécsi Közösségi Alapítvány a „Helyi forrásokból helyi erőket!” filozófia jegyében a jövőben is bátorítani kívánja a lakóhelyhez kötődő közösségi együttműködéseket. Törekvése, hogy hidat teremtsen a pécsi viszonyok javítása iránt elkötelezett támogatók, és a cselekedni kész támogatottak között.