Fókuszban a Pécs-baranyai helytörténetírás

A kiadó fő profilja a korszerű történelmi és társadalomtudományi szakkönyvek, emellett a színvonalas helytörténeti kiadványok megjelentetése. A Kronosz Kiadó ott lesz a III. Pécsi Érték Kiállításon.

A kiadó fő profilja a társadalomtudományi szakkönyvek, azon belül is elsősorban a történelmi és a Pécs-baranyai helytörténeti kötetek kiadása, de irodalomtörténeti, művészeti könyvek is szerepelnek a kínálatában.
– Programunk nem elsődlegesen profitorientált, és fontosnak tartjuk a Pécs-baranyai helytörténetírás új eredményeinek publikálását. Színvonalas és szakszerű helytörténeti kiadványok nélkül elképzelhetetlen az országos összefoglalók megszületése, a köztörténet árnyalt bemutatása. A helytörténetírás szakmai megbecsültségéhez elsősorban szakemberek felkérésével és lektorált publikációk közzétételével tudunk hozzájárulni – mondta lapunknak Erőss Zsolt, a kiadót működtető vállalkozás, a Virágmandula Kft. ügyvezetője, aki egyúttal felhívta a figyelmet a kiadó két helytörténeti sorozatára is, a Pécs története nagymonográfiára, valamint a Pécsi Mozaikra.