Integrált mesetábort tartottak Pécsett

A Fogd A Kezem Alapítvány és a MeseTérKép a nyár végén gyerekek számára hirdette meg mesetáborát, amely során az idén Jószolgálati Díjjal elismert pécsi alapítvány felnőtt, fogyatékossággal élő fiataljai közösen játszottak és alkottak gyerekekkel.

A szervezők célja az volt, hogy minél több gyerek megismerje az alapítvány napközi otthonában élő és dolgozó értelmi sérült fiatalokat.
A minitáborokban minden nap egy-egy sajátos hangulatú témát jártak körül, így akár egy napra is becsatlakozhattak a gyerekek, ahol a fiatalokkal együtt alkothattak, fotózhattak, játszhattak dráma- és ügyességi játékokat, vagy pihenhettek az alapítvány nyújtotta nyugodt környezetben.
A mesék az első napon a karneválok világába kalauzolták a résztvevőket, míg a második napon (szuper)hősökké válhattak. A harmadikon megalapították saját indián törzsüket, míg utolsó nap egy nagy utazásra indultak a varázslatos keletre.

MeseTérKép
MeseTérKép csapata közel egy éve tart akortárs mesék és a vizuális művészet játékos összehangolásán alapuló utazó alkotófoglalkozásokat és születésnapokat. Szeptembertől a Pécsi Pagonyban minden héten új mesevilágot barangolnak be havonta változó témák.

Fogd A Kezem Alapítvány
Az 1991-ben alapított szervezet első intézménye az 1991 óta működő, saját tulajdonú Napközi, ahol 40 felnőtt értelmi sérült részére biztosítanak nappali ellátást, közülük pedig 36 fogyatékossággal élőt foglalkoztatnak is különböző műhelyekben és munkakörökben.
A műhelymunka során az értelmi sérült fiatalok elsajátíthatják azokat a technikákat, amelyek lehetővé teszik azt, hogy a meglévő képességeiket a lehető legjobban tudják hasznosítani.
Szent Kinga Lakóotthonunkat 1999-ben hozták létre, ahol kilenc felnőtt értelmi és más fogyatékossággal élő lakó részére biztosítják az önálló felnőtt élet lehetőségeit segítők közreműködésével.