KiemeltVélemény

Vállalhatatlan börtönkörülmények? Ugyan már! Új irodát kaptak a pécsi képviselők…

Pécs városának önkormányzati képviselői birtokba vehették Perczel Miklós utca 2. szám alatt található, “festői környezetben lévő, tágas és minden igényt kielégítő, jól felszerelt, komfortos” irodáikat. Minden feltétel adott a minőségi munkavégzéshez. Vagy mégsem?

Amint az mostanra már köztudott, a város “maxifüggetlen” polgármestere nemes egyszerűséggel kiebrudalta a Városházáról a komplett képviselői testületet a frakciójukkal együtt. Elvégre mi keresnivalója lenne egy választott képviselőnek a Pécsi Városházán?

Az új polgármester átláthatóságot ígért és a képviselők meg is kapták azt, ugyanis új irodájuk ablakából épp átlátnak majd a városháza épületének déli bejáratára. A politikai mellőzés legbeszédesebb megnyilvánulási formáinak sorába illeszkedő intézkedéssel gyakorlatilag sikerült ellehetetleníteni a frakciók és munkatársaik napi munkavégzését. Ez persze csak azokat a képviselőket érinti majd, akiknek feltett szándékában áll érdemi munkával eleget tenni a képviselői megbízás ellátásával járó adminisztrációs kihívásoknak.

Ezek a képek többet mondanak el minden szónál. Íme egy 3, azaz három fős(!) frakció irodája:

Ennél még a suliban is jobb volt

Ez a zártkörű számítástechnika órák szimulálására is kiválóan alkalmas frakcióiroda rendelkezik 1, azaz egy darab íróasztallal; 1, azaz egy darab számítógéppel; 2, azaz kettő darab kis szekrénnyel és képviselőnként 1 db, vagyis összesen 3, azaz három darab székkel. És van egy ablak is természetesen a korábban ismertetett “átláthatósági“ feltételek biztosítása végett. Ígéret az ígéret.

Természetesen a képviselők nem maradnak vizesblokk nélkül, fiziológiai és egyéb szükségleteiket hasonlóan impozáns környezetben elégíthetik ki:

“A budi”

A közös férfi wc-n eltöltött pillanatok a 60-as évek nosztalgikus bájával ajándékozzák meg az oda látogatókat. Garantált élmény.

Természetesen a tisztálkodási lehetőségek színvonala is illeszkedik a kor követelményeinek megfelelni nem akaró, alternatív romkocsmák szomorú és igénytelen hangulatához. Ez itt a “fordulatszámmérős” mosdó:

Keverős csaptelep? “Haggyadmá’!”

A “vállalhatatlan börtönkörülmények” műszaki és esztétikai színvonalát alulról sem karcoló helységek sorában ott a közös konyha, amely minőségi kikapcsolódásnak és újonnan formálódó barátságoknak szolgálhat majd kiváló helyszínéül. Ez itt:

Nem, ez még mindig nem egy fegyházi lankadó, hanem a város önkormányzati képviselőinek közös konyhája

Sajnos a kockás mintás, barna linóleum-borítású folyosóról nem készült fénykép, de időtálló, annyit biztosan mondhatok, ugyanis rajta lépdelve nem voltam benne biztos, hogy melyikünk az idősebb…

Hiába, nagy idők nagy tetteket követelnek.

Ön se tévessze szem elől kedvenc képviselőjének mindennapjait, kérjen időpontot most!

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close