KiemeltKultúra

Ünnepélyes keretek között adták át Ifj. Ficzek Ferenc alkotását a Szentágothai Kutató Intézetnek a Pécsi Galériában

A műalkotással szeretnék megköszönni a Virológiai Központnak azt az áldozatos munkát, amit nem csak Pécsért, hanem az egész országért tesznek a koronavírus-járvánnyal való harcban.

A rövid, mégis sokat mondó átadáson Fekete Valéria a ZsÖK Nkft. vizuális művészeti vezetője adta át Ifj. Ficzek Ferenc, Infekció című műalkotását.

Úgy gondoltuk, ha mással nem, akkor legalább egy műalkotással szeretnénk kedveskedni a Virológiai Kutatóköztpontnak, és a Virológiai Laboratóriumnak, azért az áldozatos munkáért, amit folyamatosan folytatnak, nem csak Pécsért, hanem az egész országért.

– mondta ünnepélyes beszédében Fekete Valéria.

Fekete Valéria És Kemenesi Gábor az Infekció nevet viselő installáció

Kemenesi Gábor megtisztelőnek és meghatónak tartja e nemes felajánlást, amit beszédében bővebben is kifejtett.

Nagyon szeretném megköszönni az egész kutatóközpont nevében. A Szentágothai Kutatóintézetben van bőven üres tér, az egyik ilyen, amit most már illene betölteni, az a virológiai kutatócsoport szintje a víruslabornál, így a műtárgy ott kap majd helyet. Ez lesz a mementója ennek a küzdelemnek, amit mindenki folytat, ahogyan mi is, így különösen örülünk a műalkotásnak. Nagyon megtisztelő és nagyon köszönjük, hiszen ilyen még nem történt a csoporttal.

Maga a műalkotás kifejezetten az Üres Tér tárlatra készült, amely a karantén időszak utáni első kiállítás volt a Pécsi Galériában, augusztus 14-én.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close