EgyébGazdaságKiemeltVideók

Újra nyitva a Tettye Vendéglő! (VIDEÓ)

Az országos járványügyi intézkedések miatt a legtöbb pécsi étterem bezárt, kivéve azokat a vendéglátóhelyeket, akik átmeneti jelleggel igyekeztek megoldani az ételek házhozszállítását, illetve kiadását. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján ezek a kényszerűségből vállalt étel-házhozszállítások azonban rendkívül alacsony hatásfokkal működtek, hiszen gyakorlatilag lehetetlen volt felvenni a versenyt azokkal a vállalkozásokkal, akik már évek óta jól működő szállítási szolgáltatással és ehhez kapcsolódó stabil ügyfélkörrel rendelkeztek.

A legnagyobb pécsi éttermek meg sem próbáltak új szereplőként belépni az étel-házhozszállítás helyi versenyébe, inkább szép csendben lehúzták a redőnyt és vártak. Egészen május elejéig, amikor – a kijárási korlátozás május 4-től hatályos enyhítésének bejelentését követően – újra fellélegezhettek azok a vidéki vendéglátóhelyek, amelyek teraszhelységgel is rendelkeznek. Most Pécs városának egyik legkedveltebb étterme is az újranyitás mellett döntött, hiszen hatalmas, árnyékos-virágos kerthelyiséggel és csodálatos természeti környezettel rendelkezik a Mecsek déli oldalán.

A Tettye Vendéglő egyik tulajdonosával, Maszler Szabolccsal beszélgettünk:

– Május 7-én, csütörtökön nyitottunk ki először, 1,5 hónap zárva tartás után. A hétfő továbbra is szünnap, de keddtől vasárnapig 12:00-tól 21:00-ig fogadjuk vendégeinket. Úgy gondoljuk, hogy ilyenkor májusban még elég hűvös van a kerthelyiségben 21:00 óra után, de júniusban ez változni fog, és a következő hónapokban újra 23:00-ig lesz nyitva az étterem.

– Milyen óvintézkedéseket tettek a járvány-helyzet kivédésére?

– Az asztalokat távolabb tettük egymástól, ahogy az előírás szerint kérték is, több helyre kézfertőtlenítőt helyeztünk ki, illetve rendszeresen tisztítjuk a kilincseket, asztalokat, székeket és egyéb felületeket, eszközöket. Több maszkot és kesztyűt is beszereztünk.

– Mi történik ha, elered az eső? Illetve esős napokon is nyitva tart az étterem?

– A kormányrendelet szerint kizárólag az étterem kerthelyiségét tudjuk biztosítani, és ilyen helyzetben sem nyithatjuk meg a belső helységet a vendégeink számára. Ez kevésbé életszerű, de nekünk nem csak a szigorú szabályokhoz, hanem a vendégeink igényeihez is muszáj alkalmazkodni. Hétfő kivételével minden nap nyitva vagyunk, de nagyon esős időben nem tudjuk leültetni a vendégeket, ezért ezeken a napokon a telefonon előre megrendelt ételeket fogjuk elkészíteni, amit az étteremben személyesen lehet átvenni.

– Teljes kapacitással működik az étterem?

– A korábban is az étlapon szereplő ételek háromnegyedével indultunk májusban, a már megszokott kedveltebb fogások most is fent vannak az étlapon. Május vége felé már mi is jobban fogjuk látni, hogy milyen forgalommal tudunk számolni a későbbiekben.

– A kijárási korlátozás bevezetését követően volt róla szó, hogy esetleg házhozszállítást is vállalnának?

– Összeült a család és mérlegeltük ennek a lehetőségét is, de abban maradtunk, hogy mi nem kezdünk el házhozszállítással foglalkozni. Bíztunk benne, hogy ez a helyzet 2-3 hónapon belül változni fog, és szerencsére 1,5 hónap után változott is igaz, még nem állhattunk vissza a teljes kapacitásra.

– Hogy állnak a foglalásokkal, tarthatnak az étteremben kisebb rendezvényeket?

– Szerencsére elég sok foglalásunk volt az előző hétvégére, de sajnos továbbra sem tarthatunk semmilyen rendezvényt augusztus 15-ig. Reméljük idővel lehetőségünk lesz újra a belső teremben is fogadni vendégeinket a megengedett asztaltávolság, létszám, higiéniai szabályok betartásával.

A Tettye Vendéglő facebook oldala: ITT található.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenését követően érkezett a hír, hogy május 18-tól (hétfőtől) megengedett lesz az éttermekben, kávézókban és cukrászdákban a belső terek használata is, illetve június 1-től – az előírások betartása mellettminden vidéki megyében rendezhető lesz maximum 200 fős lakodalom és esküvő is.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close