GazdaságKiemelt

Újabb nemzetközi közlekedési hálózatba kapcsolódik be Pécs és Harkány

Budapest, Győr, Szeged, Siófok után már Pécsről és Harkányból is indít nemzetközi buszjáratokat az egyik nagy magán-busztársaság.

Pécset és Harkányt is bekapcsolta nemzetközi hálózatába a FlixBus. A két városból mostantól közvetlenül lehet utazni zöld távolsági busszal cseh, szlovák és horvát úti célokra, írta a turizmus.com.

Jelenleg három országba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a busztársaság az új megállókból. Csehországon belül Prága és Brno, Szlovákiában Pozsony, Horvátországban pedig Valpó, Eszék, Diakovár és Brod érhető el közvetlenül FlixBusszal. Eleinte a hét öt napján indulnak buszok minden irányba.

A Baranya megyei városokból a legtávolabbi úti célra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok, Pécs és Eszék között például 2 óra az út.

A FlixBus az elmúlt négy évben komolyan bővítette a regionális hálózatát. Tavaly már 16 ország közel 200 célállomására kínáltak közvetlen összeköttetést Magyarországról. A következő lépés most már az, hogy minél több embernek biztosítsák átszállás nélküli közösségi közlekedési lehetőséget a fővároson kívül is, adta hírül a társaság.

Budapesten a Népliget, Kelenföld, Mexikói út és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megállókon kívül több magyar városból is indulnak nemzetközi járatok. Pécs és Harkány mellett jelenleg Győrből, Szegedről és Siófokról is foglalhatók összeköttetések.

Érdekesség, hogy a cég kifejezetten törekszik a zöld megoldásokra, buszaik környezetbarátok, emellett a szén-dioxid kibocsátás folyamatos csökkentése is a célkitűzések között van.

Fotó: flixbus.hu

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close