ÉletmódKiemelt

Újabb kormányzati beruházás: honvédelmi sportközpont épül Pécsett

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a hír, amely szerint bővítették a tervezett honvédelmi sportközpontok körét, így immár Pécs is számíthat arra, hogy ilyen szabadidős beruházás épül a városban.

A keddi Magyar Közlöny adta hírül, hogy a kormány legutóbbi ülésén bővítette a tervezett honvédelmi sportközpontok színhelyeit. Összesen 16 magyar városban alakítanak ki ilyen szabadidő-rekreációs központot, többek között Zalaegerszegen, Székesfehérváron, Szekszárdon, illetve Pécsett is. Baranyából még egy helyszín került be a körbe: Szigetvár városa.

A napokban az első, már korábban tervezett helyszínen az alapkövet is elhelyezték, Baján így meg is kezdődött a fejlesztés. A honvédelmi tárca hivatalos lapjának beszámolója szerint ez a központ a helyi igényeket figyelembe véve ez egy olyan multifunkcionális komplexum lesz, amely a környéken élők számára lehetőséget biztosít arra, hogy közösségben éljenek, hobbijukat gyakorolják és hódoljanak szenvedélyeiknek.

A tervek szerint egyébként a későbbiekben minden járásban lesz majd sportközpont, ezek a lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak, és fő céljuk az, hogy bennük állandó, összetartó közösségek alakuljanak ki.

A pécsi fejlesztés tervezése értelemszerűen csak ezután kezdődik meg – hiszen egyelőre csak a döntés született meg -, azonban a bajai beruházás némi támpontot adhat: ott egy 1600 négyzetméteres, a helyiek által is használható sportközpont jön majd létre.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close