EgyébGazdaságKiemeltKörnyezetvédelem

Új JYSK Áruház épül a Pécsett! (KÉPEK)

Új JYSK Áruház épül Pécsett a MÖMAX és a Kincses úti TESCO közötti területen, jelenleg a felépítmények alapozásához szükséges földmunkákat végzi a kivitelező.

Információink szerint az útcsatlakozási- és fakivágási engedélyek megkérésével kapcsolatban nem minden alakult a hatósági előírásoknak megfelelően, ezzel együtt a kivitelező ígéretet tett a szükséges engedélyek mielőbbi beszerzéséről és az érintett hatósággal történő kommunikáció hatékonyságának növeléséről.

A konkurens MÖMAX bútoráruház közvetlen közelében épülő JYSK áruházhoz a Nagypostavölgyi út bevezető szakaszáról lehet majd behajtani a Zöld Pont Szelektív hulladékgyűjtő udvarral szemben. A kivitelezési munkálatok befejezésének várható időpontja a járványügyi korlátozások enyhítésével jelentősen felgyorsult, ezért a nyár végére már elképzelhető az áruház átadása. Jelenleg itt tartanak a munkálatokkal:

A családi házas lakóövezetként nyilvántartott Postavölgy mellett így már olyan világcégek áruházai lesznek elérhetők, amelyek tovább növelik a környék kereskedelmi infrastruktúrájának telítettségét, illetve közvetlenül hozzájárulhatnak a közelben található ingatlanok piaci értékének további emelkedéséhez.

A JYSK nevű céget a dán Lars Larsen alapította 1979-ben Aarhusban városában. Egymás után egyre több JYSK áruház nyílt meg Dániában, mígnem 1984-ben a cég elindította első külföldi áruházát Németországban. A JYSK nemzetközi kereskedelmi csoportnak ma mintegy 2500 áruháza van 35 különböző országban. Magyarországon 2005 óta működik.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close