KiemeltOlvasóink írták

Továbbra is zárva vannak nyilvános wc-k Pécsett, pedig igény az lenne rájuk

Olvasónk juttatta el hozzánk az uránvárosi Mecsek Áruház előtt lévő nyilvános wc-ről készült képeket, ami elmondása szerint régóta zárva tart. “Elégedetlenek a környékbeliek, hiszen ennek a lehetőségnek a megszűnése sok esetben kényelmetlen szituációkhoz vezet” – írja olvasónk, majd így folytatja:

“Nem értem, miért nem lehet kinyitni ezeket a wc-ket! Annyira nem lehet bonyolult megoldani, hogy ne legyenek zárva! A járvány kezdete óta nem tudnak hova elmenni a wc-re az emberek itt a környéken! Azért van a nyilvános wc, hogy használják, nem?”

A tavalyi évben még az ATV-ben aggódó Kunszt Márta fejtette ki véleményét a pécsi nyilvános wc-k bezárásának tarthatatlan következményeivel kapcsolatban. A DK önkormányzati képviselője akkor azt nyilatkozta:

“Van épített köz WC a területen, csak hát úgy látszik, hogy vagy személyzet nincsen, vagy akarat, hogy nyitva tartsák őket. Én magam is sokat éltem külföldön, és azt tudom, hogy az egy kardinális kérdés, hogy legyenek nyilvános wc-k” – mondta Kunszt Márta tavaly májusban.

Kunszt Márta az ATV-nek nyilatkozik

Az utcán találomra megállított járókelők is csodálkoztak, hogy miként fordulhat elő, hogy Pécsen nincs a kirándulók kedvelt célpontjainak közelében nyilvános illemhely. Mivel nincsenek, ezért sokan rejtett, vagy akár kevésbé rejtett helyeken intézik el a dolgukat – olvasható az ATV szomorkás hangvételű tavalyi riportjában.

Szemlátomást azóta nem sokat javult a helyzet ezen a téren sem. Az illemhelyek üzemeletetőjétől beszerzett információk szerint kizárólag a polgármester engedélyével lehet ezeket a nyilvános illemhelyeket újra megnyitni, amire a jelek szerint igen komoly igény mutatkozna szerte a városban.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close