EgyébKiemeltKözéletVéleményVideók

Tovább folytatódnak a politikai elbocsátások Pécsett

A járványhelyzetre hivatkozva politikai tisztogatást hajt végre Pécsett Péterffy Attila balliberális polgármester és Rózsa Zoltán, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. vezetője, akit a mostani városvezetés nevezett ki még tavaly novemberben – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Barkóczi Csaba, a pécsi közgyűlés Fidesz–KDNP-s képviselője, aki saját facebook oldalán adott hangot nemtetszésének, az általa elfogadhatatlannak nevezett döntéssel kapcsolatban:

“A járványra hivatkozva dolgozókat bocsátottak el a Zsolnay Örökségkezelő Nkft.-től. Várjuk Polgármester Úr tájékoztatását arról, hogy mi történik a pécsi önkormányzati tulajdonban lévő cégeknél! Beke Zoltánnal, a Fidelitas korábbi tagjával szerdán közölték, hogy másokkal együtt távoznia kell a cégtől a “járványhelyzet” miatt. Csütörtökön presszióval vették rá, hogy aláírja a közös megegyezésről szóló szerződést. Úgy tudjuk, hogy rajta kívül még egy dolgozó távozott a héten a ZSÖK-től, állítólag önszántából” – írta bejegyzésében Barkóczi Csaba.

Barkóczi Csaba az ATV-nek nyilatkozik az üggyel kapcsolatban

A Pécsért.hu is megkereste az önkormányzati képviselőt, aki elmondta, hogy ez a mostani elbocsátás is pontosan beleillik abba sorba, amit az új városvezetés tavaly október óta hajt végre az önkormányzati tulajdonú intézményekben. Barkóczi Csaba emlékeztetett az új polgármester egyik korábbi ígéretére, amelyben arról próbálta meggyőzni a pécsi közvéleményt, hogy márpedig Pécsett nem lesznek politikai célú elbocsátások.

“Nos, ennek sajnos pont az ellenkezője igaz, hiszen sok embert éppen a politikai hovatartozása miatt bocsátottak el Pécsett, míg másokat – az új polgármester segítőit – éppen ezért vettek fel valamely jól fizető önkormányzati tisztségbe” – emelte ki a képviselő.

Arról valóban lehetett hallani, hogy a Péterffy Attila kampánycsapatában jeleskedő politikai aktivisták jól fizető állásokkal lettek megjutalmazva az önkormányzati választásokat követően, de eddig erre nem volt konkrét bizonyíték. A képviselő erre is új válaszokat ígér hamarosan.

A helyzet úgy áll, hogy az önkormányzati választásokat követően egy rendkívül érzékeny politikai egyensúly állt be a hatalmat gyakorló kis- és törpepártok kényszer-koalíciójában Pécsett. Amíg ebben a szivárványszínű politikai multiverzumban nem sikerül valakinek tovább jutni a nemzeti kormány megdöntésének kollektív paradigmáján, addig a magát “függetlennek” tartó Péterffy Attila sem fogja feleslegesen próbára tenni az őt támogató politikai erők haszonelvű hűségét. És bár hiába nyilatkozta az önkormányzati fenntartású Pécsma.hu-nak a polgármester, hogy:

“Sem az önkormányzatnál, sem az intézményeknél, sem a városi cégeknél nem volt és nem is lesz politikai tisztogatás.”

(Pécsma.hu interjú – 2020. január 17.)

Ez a kijelentés tényszerűen hamis állításnak bizonyult az elmúlt 7 hónapos városvezetés ideológiai alapú működésének tükrében. Természetesen a legtöbb politikai irányváltás egyúttal jelentős személycserével is jár, hiszen minden politikai szervezet igyekszik az erőforrásokhoz való hozzáférés kontrolljával a saját hatalmi struktúráját erősíteni, legfeljebb nem állítja önmagáról annak ellenkezőjét.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close