GazdaságKiemelt

Többmilliárdos kormányzati támogatás révén bővül a harkányi fürdő

A pécsiek által is nagyon kedvelt Harkányi Gyógyfürdő bővítése újabb szakaszába ért, a napokban tető alá került a hármas medence, amely újabb élményelemekkel várja majd a vendégeket. A kormány csaknem négymilliárd forinttal támogatja az egész térség számára fontos fejlesztést.

Az nem lehet kérdés, hogy a térség egyik kiemelt gyógyfürdője a harkányi, hiszen a gyógyvíz összetétele nemcsak hazánkban, hanem Európában is egyedülálló.

Önmagában persze a víz még kevés lenne, a kormányzat ezért is döntött 2018-ban arról a nagyszabású fejlesztésről, amely további vendégeket vonzhat Baranyába. Mint Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán közölte, a 3,82 milliárd forintos kormányzati támogatás jelenleg 3,3 milliárd forintos részéből zajló építési beruházás olyan elemeket tartalmaz, amivel a vendégek a téli időszakban is évezhetik majd a fürdőzést.

Számos wellness- és élményelem, beltéri csúszdák, sodrófolyosó, mászófal, pezsgőfürdő, nyakzuhanyok és hidromasszázs fülke is várja majd a vendégeket, de egy kültéri gyermekvilág is ebből a fejlesztésből valósul meg.

A napokban a hármas medence tető alá is került, egyre jobban formálódik az új létesítmény.

Mint a képviselő közölte, a jelenlegi kivitelezés 2021 szeptemberére készülhet el, de emellett a kormányhatározat értelmében több mint 450 millió forintból a további fejlesztések tervezése és előkészítése is zajlik.

A már említett, Európában egyedülálló harkányi gyógyvíz egyébként 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Kiváló gyógyhatása van a mozgásszervi, ízületi és gerincbántalmakban szenvedő betegek számára, de emellett számos nőgyógyászati problémára is gyógyírt jelenthet a tapasztalatok szerint. Ugyanakkor a harkányi fürdő nem csak a gyógyulás kereső betegek számára fontos célpont, hiszen sokan keresik fel kikapcsolódás, családi időtöltés miatt is.

Fotó: Nagy Csaba Facebook-oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close