GazdaságKiemelt

Több mint egymilliárdos kormányzati támogatással újul meg a szigetvári vár

Nagyszabású beruházás kezdődik a szigetvári várban, a még ebben a hónapban elinduló munkák végeztével még több turisztikai attrakció fogadja majd a történelmi baranyai emlékhely látogatóit.

Régóta várt hatalmas fejlesztés indul el Szigetváron a várban. A Nemzeti Örökségvédelmi Nonprofit Kft. és a közbeszerzésen nyertes ajánlatot adó sellyei O&R Kft. képviselői aláírták a kivitelezési szerződést Budapesten a Gül baba Türbében, közölte Nagy Csaba, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán.

A beruházás érinti a kazamatasor rekonstrukcióját több mint 1400 négyzetméteren. A vár északi felén található építményben kiállítótér, raktár, műhely és kávézó épül terasszal, míg a beruházás része lesz az épületrész energetikai korszerűsítése is.

Ennek a fejlesztésnek az alapjait pontosan egy éve fektettük le, amikor elfogadtuk az ország 2020. évi költségvetését, örülök neki, hogy a jelenlegi nehéz helyzet ellenére is olyan stabil maradt a költségvetés, hogy megkezdhető ez a beruházás! – írta a térség országgyűlési képviselője, Nagy Csaba közösségi oldalán.

Az egy évig tartó beruházás eredményeképpen elbontják a jelenlegi jegypénztárként működő fabódét és a vár déli kapujában, azaz a főbejáratnál új jegypénztárt építenek a földsáncba mélyítve. A belső vár is olyan arculatot kap, ami kiemeli majd a helyszín történeti jelentőségeit, építészeti emlékeit a romterületen történő értelmező bemutatással, de új faszerkezetű gyaloghíd is épül acél korláttal a belső várárok felett.

A munkák alatt a vár ugyanakkor nem zár be, a fejlesztéssel nem érintett részen továbbra is várják majd a látogatókat.

Fotó forrása: Nagy Csaba Facebook-oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close