AjánlottEgyébÉletmódKiemelt

Végre! Termelői piac Pécsett!

A járványügyi vészhelyzetre való tekintettel kijárási korlátozást vezetett be a Magyar Kormány az ország egész területére. A korlátozás időtartama alatt (március 28-tól) a lakóhelyet gyakorlatilag csak munkavégzés, vagy alapvető szükségleteink ellátásának céljából lehet elhagyni. Ilyen alapvető szükségletet jelent a patikalátogatás, illetve a háztartás élelmiszer-ellátásának biztosítása, vagyis a bevásárlás. Rossz hír, hogy sajnos Pécsett a Vásárcsarnok bezárásra került, ezért a legtöbben már csak a kisboltok, illetve a bevásárlóközpontok kínálatában bízhattak.

Jó hír viszont, hogy a Patrónus Szociális Szövetkezet továbbra is három különböző pécsi helyszínen várja azokat, akik kifejezetten a hazai termelőktől származó, minőségi élelmiszereket részesítik előnyben.

Varga Zsanett, a szövetkezet elnöke elmondta, hogy:

A termelői piacon többek között zöldségek, gyümölcsök, gyümölcslevek, füstölt áruk, kézműves édességek, házi sajtok, tejtermékek, a legjobb minőségű mézek és természetesen friss péksütemények is megtalálhatóak a kínálatban. Nagyon figyelünk arra, hogy a piacon megjelenő termékek mind helyi termelőktől származzanak és kiváló minőségűek legyenek. Fantasztikus érzés, hogy valami jót és egészségeset tudunk biztosítani az embereknek, még ezekben a nehéz időkben is. Ugyanakkor minden vásárlónktól azt kérjük, hogy legyenek kedvesek figyelembe venni a kijárási korlátozással kapcsolatos előírásokat. ”

“A legfontosabb, hogy a szükséges egészségügyi óvintézkedések betartása mellett, az új rendelet szerint nyilvános helyeken, így a piacon is, minimum másfél méteres távolságot kell tartani egymástól, illetve az idős korosztály tagja kizárólag 9-12 óra között hagyhatják el otthonaikat bevásárlás céljából” – tette hozzá Varga Zsanett, majd így folytatta:

“Bízunk egymásban, bízunk a termékeinkben, és nagyon örülünk annak, hogy Pécsett egyre többen fedezik fel és ismerik meg a termelői piac kínálatának különleges lehetőségét. Azért, hogy ezt a bizalmat és elégedettséget megőrizzük vásárlóinkban, fokozott figyelmet fordítunk az termékeink minőségének és származásának folyamatos ellenőrzésére.”

Több, más hasznos információ mellett a termelő piac pontos helyszínei és időpontjai elérhetőek a Patrónus Szociális Szövetkezet facebook oldalán. A szövetkezet ugyanakkor várja a piachoz csatlakozni kívánó helybéli termelőket, hogy még színesebb kínálattal járulhassanak hozzá a vásárlók igényeinek minőségi kiszolgálásához.

Helyszínek és időpontok Pécsett:

  • Búza téren: szombatonként 7:30-14:00-ig
  • Kossuth téren: minden páros héten pénteken 8:00-15:00-ig
  • Uránbányász téren: minden páratlan héten pénteken 8:00-15:00-ig

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close