KiemeltKörnyezetvédelem

Szentkirályi Alexandra: a kormány most 1 Milliárd forinttal támogatja az elektromos kerékpárok beszerzését

A kormányszóvivő Facebook oldalán olvasható bejegyzésében írt, hogy októbertől pályázatot írnak ki az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésére.

Októberben egymilliárd forintos keretösszeggel írnak ki pályázatot elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzésének támogatására. Az idén bejelentett Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében az elektromobilitás ösztönzése kiemelt kormányzati feladatuknak tartják, hiszen az elektromos járművek károsanyag- és zajkibocsátása sokkal alacsonyabb, mint más járműveké, ez pedig nagyban segítheti a városi levegő tisztulását, a zajszint csökkenését és így az emberek életszínvonalának növelését is.

Ami pedig a kerékpáros közlekedés fejlesztését illeti: komoly tervezés mellett országszerte folynak a bicikliút- fejlesztések és tároló kihelyezések annak érdekében, hogy minél többen és minél könnyebben használhassák akár munkába menetelhez, akár szabadidejükben a kerékpárjaikat.

Kaderják Péter államtitkárral és Révész Máriusz kormánybiztosokkal, valamint Kürti Gáborral, a Magyar Kerékpáros Klub elnökével és Sipiczki Róberttel, a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség elnökével ma erre a pályázatra hívták fel a sajtó és – reményeik szerint- minél több ember figyelmét.

Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close