EgyébKiemeltKözéletVéleményVideók

Amíg a Székely Nemzeti Tanács a támogatói aláírásokat gyűjti, addig Pécs polgármestere “megünnepelné” trianont?

A Székely Nemzeti Tanács által indított polgári kezdeményezés lényege, hogy a kohéziós források elosztásánál az Európai Unió kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási és nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke szerint a csütörtök éjfélig még összegyűlhet a szükséges 1 Millió támogatói aláírás.

Mi pécsiek még emlékezhetünk arra a gyalázatos 2020. március 10-re, amikor a közgyűlés balliberális többsége egy vállrándítással leszavazta az Európai Unió területén élő nemzeti kisebbségek önrendelkezési jogának támogatásáról szóló közös nyilatkozatot, ami után az öt párt által támogatott, “független” pécsi polgármester egyenesen úgy fogalmazott, hogy

“Meg fogjuk ünnepelni trianont”…

Teljes döbbenet a teremben…

Természetesen mint minden, a határainkon túl élő nemzet-testvéreinket ért inzultus, ez is következmények nélkül maradt… Itt nem egy egyszerű kiszólásról van szó, hanem egy nagyon is “konzekvens” balliberális politikáról.

Azoknak, akik nem hiányoztak a történelem órákról, nem kell részletezni, hogy a nyugat-európai elit kegyetlen ítélőszéke hogyan darabolta fel Magyarországot és tett földönfutóvá több millió magyar embert. A trianoni békediktátum bár elvben biztosította a nemzeti kisebbségek önrendelkezési jogát, de a második világháborút követő időszakban sem történhetett érdemi előrelépés a jogfosztott magyar kisebbségek ügyében, hiszen a szovjet tankok árnyékában egypártrendszert szervező internacionalista helytartók első számú politikai célkitűzése a magyar nemzeti identitás minden eszközzel történő kipusztítása volt. A jelek szerint inkább több, mint kevesebb sikerrel végezték el a rájuk kiszabott feladatot.

Ennek a történelmi bűnben érlelt szocialista diktatúrának a jogutódai ma sem viseltetnek kevesebb közönnyel és megvetéssel a határon túl élő magyar testvéreinkkel szemben.

A témához kapcsolódó vita összefoglalója itt látható:

A Nemzeti Összetartozás Évében ugyan – a balliberális többségű pécsi közgyűlésben is – felmerült 2020. március 10-én az európai nemzeti régiók elvi támogatásának lehetősége, illetve a székely szabadság napjának elismerése, arra azonban kevesen számítottak, hogy 100 évvel trianon után ezeket a gesztusértékű előterjesztéseket is a porba tapossák a helyi baloldali pártok:

  • 21. napirendi pont: Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért – LESZAVAZVA
  • 22. napirendi pont: Nyilatkozat kiadása a Székely Szabadság Napjáról – LESZAVAZVA

A jó hír, most mégis az, hogy a Székely Nemzeti Tanács elnökének bejelentése alapján – 36 órával a csütörtöki határidő lejárata előtt – az online aláírások száma túllépte a 700 ezret és további 220 ezer aláírás papír alapon is összegyűlt már, így már nem kell sok az 1 millióhoz! Némi előnyt jelenthet még, hogy az európai polgári kezdeményezések szabályzata szerint ezeket az íveket az aláírásgyűjtés lezárása utáni három hónapban kell összesíteni és leadni.

Izsáki Balázs, a Székely Nemzeti Tanács Elnöke

Izsáki Balázs ezzel kapcsolatban elmondta, hogy külön kéréssel fordultak az Európai Bizottsághoz a határidő 6 hónappal történő eltolása érdekében, hiszen a koronavírus-járvány miatt március óta gyakorlatilag lehetetlenné vált a papíralapú aláírás gyűjtés.

Az Európai Bizottság illetékesei is jelezték, hogy ismerik a problémát – amely több folyamatban levő polgári kezdeményezésű aláírásgyűjtést is hátráltat – ezért mérlegelik a határidő módosítását, amelyről várhatóan május 15-ig fog megszületni a bizottság hivatalos döntése.

Az Európai Bizottság akkor tekinti érvényesnek az aláírásgyűjtést, ha az EU-tagállamok negyedében, vagyis hét országban haladják meg az aláírások az illető ország európai parlamenti képviselői számának a 750-szeresét.

Jelenleg három országban: Magyarországon, Romániában és Szlovákiában sikerült teljesíteni ezt a kritériumot. Svédország áll a legközelebb a küszöb teljesítéséhez, de ott is csak a szükséges aláírásszám 20 százaléka gyűlt össze. Ausztriában 12, Németországban 10, Dániában és Írországban 6-6 százalékot sikerült összegyűjteni. Izsáki Balázs elmondta, hogy most óránként érkezik be annyi vagy több aláírás, mint amennyi a horvátországi vagy ausztriai küszöb, tehát ha lesz hosszabbítás, teljesíthetőek a területi kritériumok is.

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését az alábbi linken lehet aláírni:

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

FRISSÍTÉS:

2020.05.07. Csütörtök 24:00

Sikerült összegyűjteni az 1.000.000 online támogató aláírást!!!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close