KiemeltOlvasóink írták

Sorra válhatnak fizetőssé a pécsi, közpénzből épült sportpályák

Fizetni kell az uránvárosi műfüves focipálya használatáért, míg más városrészekben ingyen lehet használni a szintén közpénzből épült létesítményeket – kereste meg lapunkat olvasónk. A PSN Zrt. azt közölte, a tervek szerint valamennyi pályát bérbe adják – az uránvárosinál már most is ez a helyzet. Egy másik olvasónk azzal kereste meg lapunkat, a hírek szerint a Lauber Dezső Sportcsarnok sem marad ingyenes a sportegyesületeknek – ennek is utánajártunk.

Meglepve tapasztalta egy olvasónk, amikor barátaival focizni szeretett volna az uránvárosi, közpénzből épített műfüves focipályán, hogy azért fizetni kell, 7500 forintot óránként. Mint mondta, nem érti, hogy az adófizetők pénzéből épült sportlétesítmény miért nem ingyenes, miért a szomszédos teniszcentrum kezeli – főleg, hogy a hasonló konstrukcióban épült többi pályáért továbbra sem kell fizetni. Lapunk megkereste a városi tulajdonú Pécsi Sport Nzrt.-t, ahonnan a következő tájékoztatást kaptuk:

„A városban épült műfüves labdarúgópályák Pécs MJV tulajdonában vannak, s üzemeltetési szerződés keretében a PSN Zrt. felel a pályák rendben tartásáért, karbantartásáért, rendelkezik az esetleges bérbeadásukról. Igaz, hogy a pályák közpénzből épültek, de az üzemeltetésük, rendszeres karbantartásuk komoly költséget jelent. (Sok létesítmény épült, épül közpénzből, de ez nem jelenti azt, hogy azokat ingyen lehet használni.) Minden pályát szeretnénk bérbe adni, vagy azokra tartós bérlőt keresni (ahogy ez a pályákra kitett táblákon szerepel is), ahol – önköltségi árat számolva – ki tudjuk termelni a pálya üzemeltetési költségeit. A Péchy Blanka téren található pályát már sikerült bérbe adni a mellette lévő Teniszcentrumnak. A főbérlővel és a PSN Zrt.-vel egyeztetve a pályát a környékbeli lakók még nagyobb kedvezménnyel tudják használni. A pályára kitett táblán megtalálható a Teniszcentrumban ezzel foglalkozó munkatárs elérhetősége (telefon, e-mail).”

Egy másik olvasónk azzal kereste meg lapunkat: a hírek szerint a Lauber Dezső Sportcsarnok használatáért a közeljövőben fizetni kell a sportegyesületeknek, legalábbis ilyen jellegű jelzéseket kaptak a sportolók. Lapunk felvetésére a PSN Zrt. a következő választ adta:

„A Lauber Dezső Városi Sportcsarnokot Pécs MJV Önkormányzata Közgyűlésének 166/2013 rendelete alapján, az abban meghatározott sportegyesületek, adott óraszámban térítésmentesen használhatják. A sportszervezetek listáját és az óraszámokat a PSN Zrt. sportszakmai javaslata alapján az Önkormányzat Népjóléti és Sportbizottsága minden évben módosíthatja. Az ingyenes használatról (meghatározott sportszervezetek és óraszámok) jelenleg még folynak a tárgyalások.”

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close