EgyébKiemelt

Petíciót indított egy végzős diák az érettségi eltörléséért

Eddig 19 ezer aláírás támogatja az ötletet. Az érettségi eltörlése a diákok jelenlegi, digitális oktatási helyzete miatt lenne segítség.

Mindezt egy utolsó éves gimnazista lány indította, Bíró Gréti. A petícióban azt írja, hogy a vírus miatt, digitális oktatási rendszer nem megfelelő a tanuláshoz, nem tudnak konzultálni tanáraikkal, ezért azt szeretnék elérni a döntéshozóktól, hogy jegyeik átlaga alapján kaphassák meg a szakvizsgát valamint az érettségi bizonyítványt.

Mint azt mindannyian tudjuk, a jelenlegi vírus miatt jelentősen megváltozott az életünk. Munkahelyek, családok, életek mennek tönkre. Mint minden ágazatra, az oktatásra is nagy súlyt tett ez a helyzet. Keményen tanultunk egész évben, a szeretett Tanáraink is rengeteget dolgoztak és fáradoztak azért, hogy idáig eljussunk. Az OKJ és érettségi vizsgák is májusban és júniusban lennének (írásbeli, majd szóbeli), de a jelenlegi helyzet megnehezíti a diákok és Tanárok munkáját is. Elszoktunk az iskolai élettől, itthon igyekszünk tanulni, pótolni, megérteni. De nagyon nehéz, hogy nem tudunk szemtől-szemben kommunikálni a Tanárainkkal, a több hónapos kieséssel nagyobb hátrány ér minket. Rengeteg ember bukna el egy érettségitől, vagy egy nagyon fontos szakmai vizsgától a vírus miatt. Kérjük szépen, írják alá a petíciót, hogy a jegyeink átlaga alapján megkaphassuk a szakmai vizsgáinkat, illetve az érettséginket. Támogassanak minket, következő generációt és támogassák Tanárainkat akik nap mint nap segítenek minket.

– olvasható a petícióban.

A gimnazista lány a szeretlekmagyarorszag.hu-nak nyilatkozott a petícióval kapcsolatban, ahol elmondta, hogy igyekeznek otthon tanulni, pótolni és megérteni. Nagyon nehéz, hogy nem tudnak személyesen tanáraikkal egyeztetni, és több hónapos hátrányban van tanulmányaikkal.

Ezzel a kezdeményezéssel az a célom, hogy megkönnyebbítsem az idén végzős diákok évét, és megkapjuk a félévi jegyeink átlagát érettségi jegyként. Azt viszont ki szeretném emelni, hogy nem az érettségi eltörlése a cél, ugyanis vannak olyan már végzett diákok, akik újra szeretnének érettségizni, ezt a lehetőséget senkitől nem szeretném elvenni. A petíció a most végzős diákokra vonatkozik

– tette hozzá Bíró Gréti.

Tavalyi évben a diákok március óta voltak digitális oktatásban, és csak a szóbeli vizsgák voltak eltörölve. Abban az esetben kellett szóbeli vizsgát tennie a diáknak, ha valamely tantárgyból nem érte el az írásbelin a kettes osztályzathoz elegendő pontokat.

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close