EgyébGazdaságKiemeltKörnyezetvédelem

Pécsi Fidesz: Péterffy ott folytatja, ahol 5 éve abbahagyta!

A Civilek a Mecsekért Mozgalom tagjai anno határozott őszinteséggel igyekeztek a közvélemény figyelmét felhívni a Péterffy Attila által vezetett Pécsi Hőerőműben zajló több millió tonnányi mecseki fa eltüzelésére. A civilek elmondása szerint anno hiába kérték a telepen található erdei fák minőségi, mennyiségi és legfőképp származási helyének ellenőrzését, Péterffy ezt nem engedte meg nekik.

Az elszánt természetvédőknek azonban mégis sikerült a hőerőmű udvarában lévő brutális famennyiséget lefotózni:

Ilyen az, amikor “nem” erdei fával fűtenek az erőműben

A civilek szerint közel 3 millió tonnányi fa elégetésért felel a jelenlegi polgármester, aki a Pécsi Hőerőmű korábbi vezetőjeként

óriási mennyiségű fakitermelési megrendeléseket generált, amelyből a francia tulajdonban levő cég évente több milliárd forintos osztalékot profitált.

Péterffy Attila a hőerőműből való távozása után Budapesten helyezkedett el a Főtáv Kiserőmű Kft igazgatójaként. Ebből a fővárosi pozícióból került a választók akaratából ismét Pécsre, ahol a helyi Fidesz szerint most ugyanott folytatja, ahol anno abbahagyta.

A FIDESZ sajtóközleménye:

“A balliberális politikusok ismét hatalomra kerülve azonnal megkezdték a pécsi közműcégek megsarcolását, ahogy tették ezt korábban is.

A mai pénzügyi és gazdasági bizottság együttes ülésén véglegesen egyértelművé vált számunkra, hogy a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft.-től 385 millió forint kerül osztalékként elvonásra a városvezetés javaslata alapján.

Ebből a közel 400 milliós tételből viszont csak 100 millió forint jut el ténylegesen az önkormányzathoz, 188 millió forint a francia kézben lévő kisebbségi tulajdonos Pannon Hőerőmű Zrt-hez kerül, további 97 millió forint pedig a Pécs Vagyonhasznosító Zrt.-hez a cég társasági szerződése alapján.

Az osztalékkivétellel a cég állami működési támogatása is veszélybe kerül, amely az ülésen elhangzottak szerint akár további 200 millió forint kiesést okozhat a PÉTÁV számára.

Tehát ez a 100 millió forint, akár 600 millió forintjába is kerülhet a társaságnak, ami elfogadhatatlan. Felelőtlen, pazarló és minden szakmai indokkal ellentétes döntésnek tartjuk, hogy

a pécsi lakosok rezsibefizetéseit már az első adandó alkalommal profitszerzésre használják fel,

ahelyett, hogy ezt a többszáz millió forintot a szolgáltatás minőségének további javítására vagy éppen bérfejlesztésre fordítanák. Ez a döntés kizárólag a kisebbségi tulajdonos érdekét szolgálja, a pécsiek érdekével viszont teljességgel ellentétes.”

Pécs, 2020. május 18.

dr. Csizmadia Péter és Vári Attila önkormányzati képviselők

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close