KiemeltKözélet

Pécsi Fidesz: magyarázatot várunk a korrupciós vádakra!

A napokban kirobbant korrupciós botrányra reagálva sajtóközleményt adott ki a FIDESZ pécsi frakciója:

“Újabb botrányba, ezúttal nyílt korrupciós ügybe keveredett a pécsi városvezetés! Egy belső levelezés került nyilvánosságra a sajtóban, amely szerint a polgármesterrel előre egyeztetve, az alpolgármester közreműködésével juttattak közpénzhez egy gyanús céget, egy olyan „átvilágítás” ürügyén, amelyre valójában semmi szükség nem volt.

Az érintett városvezetők – Péterffy Attila és Bognár Szilvia nem cáfoltak, hanem szokás szerint hallgatnak, amit ezúttal már nem hagyhatunk annyiban.

Felszólítjuk Péterffy Attilát, hogy számoljon el a pécsiek előtt ezzel a szerződéssel, ennek szakmai indoklásával és a teljesítéssel is, illetve haladéktalanul tisztázza az alpolgármesteri titkárságról kiszivárgott korrupciós levelet.

Pécs, 2020. május 28.

Pécsi FIDESZ Frakció”

A tegnapi napon az ÖPE elnök, Kővári János videóüzenetben figyelmeztetett a városvezetés morális és szakmai válságának következményeire:

Kővári János: ebből elég volt, lépni kell!

FRISSÍTÉS (2020.05.29):

“Reakció a városháza korrupciós botránnyal kapcsolatos nyilatkozatára
Péterffy Attila az őt és kollégáit érintő korrupciós botrányban mellébeszél és kétségbeesésében a szokásos modortalan stílusban vagdalkozik.
“Bizalmi szerződésre” hivatkozik, holott nyilvánvalóan ebben az esetben, amely egy audit feladatokra irányuló megbízás, a bizalmi szerződés kategóriája értelmezhetetlen. Büszke arra is, hogy “kontroll ajánlatokat” kértek. A probléma ezzel azonban az, hogy a nyilvánosságra került levél
szerint a nyertes ajánlattevő “hozta” a saját ajánlatához a kontroll ajánlatot adó többi vállalkozót és erről a városháza is tudott.

Péterffy Attila lehet, hogy nincs tisztában a kontroll ajánlat jelentésével, bár ezt évtizedes menedzseri múltja miatt nem tartjuk valószínűnek. Mint ahogy azt sem, hogy ne tudná miként kellene egy beszerzési eljárást szabályosan lebonyolítani.

Érdemi válasz helyett a megszokott fideszezést és mellébeszélést kapták a pécsiek, így továbbra is követeljük, hogy a polgármester hozza nyilvánosságra a beszerzési eljárás iratait, a vállalkozóval megkötött szerződést, a vállalkozó által elkészített jelentést és a teljesítésigazolást.

Pécsi FIDESZ Frakció”

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close