KiemeltKözélet

Pécsi Fidesz-frakció: a korrekt átvilágításokat igen, a politikai boszorkányüldözést nem támogatjuk

Közleményben tiltakozik a pécsi Fidesz-frakció annak kapcsán, hogy meglátásuk szerint nem szakemberek, hanem politikai megbízottak végzik több tízmilliókért az átvilágításokat, ráadásul a számokat úgy csűrik-csavarják, hogy az az eredmény jöjjön ki, amit szeretnének.

Az utóbbi napokban sunyi lejáratókampányt indított a városvezetéshez tartozó lakájmédia, amelyek egyoldalú cikkekben „mutatják be”, hogy mennyi megbízási díjat fizettek ki egyes önkormányzati cégek egy pécsi ügyvédnőnek, illetve más ügyvédeknek – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Fidesz pécsi frakciója. – Ezek a „cikkek” azt sugallják, hogy politikai mutyi áll a megbízások mögött! Csak sugallják azonban, mert se bizonyíték, se más hiteles dokumentum, se független szakvélemény nem támasztja ezt alá, ezért nyíltan kimondani sem merik. Csak sunyin utalgatnak!

A párt pécsi közgyűlési képviselőcsoportja leszögezte: szeretnék világossá tenni, hogy a pécsi Fidesz frakció támogatja azt, hogy tisztességes, pártatlan vizsgálatokkal elemezze az új városvezetés az örökül hagyott helyzetet, de eddig nem ezt látták, nem ezt tapasztalták.

Mint a közleményben írják: „független szakértők helyett politikai megbízottak, és a politikai megbízott ügyvéd barátai, vitorlás és tenisz partnerei, tanítványai, ivócimborái végzik mindezt, megkérdőjelezhető teljesítésekkel, szakmaisággal és hatékonysággal. Csak a cél világos, ami a lejáratás! Mindezért pedig már több tízmillió forintot tettek zsebre.”

Már most is léteznek megkérdőjelezhetetlenül hivatalos és független, valamint bárki számára ellenőrizhető tények az előző városvezetés munkájáról. Ezt azonban láthatóan nem akarja figyelembe venni a városvezetés; inkább bevallottan „szokatlan módszerekkel” addig csűrik-csavarják a számokat, ameddig az az eredmény nem jön ki, amelyet szeretnének – szögezte le a frakció.

„Álságosnak érezzük, hogy miközben a városvezetéshez lojális lakájmédia ügyvédeknek kifizetett milliókról cikkezik, elfelejtik megírni, hogy a Péterffy Attila által kinevezett egyik új cégvezető havi 1,5 millió forinttal kaphat magasabb fizetést, mint elődje és éves járandósága 38 millió forint. Vagyis közel 200 millióba fog kerülni csak ez az egyetlen cégvezető Pécsnek, akit bizonyítható kapcsolat fűz országosan ismert baloldali politikusokhoz és soha életében nem vezetett ekkora céget! És akkor még nem beszéltünk a többi, új cégvezetőről és az ő 20-55 százalékkal megemelt fizetésükről” – fogalmaznak a közleményben.

Bízunk abban, hogy a pécsiek nem dőlnek be a politikai ámításnak és a politikai boszorkányüldözésnek, amely Pécsett folyik, hanem átlátják és megértik, hogy miről szól ez valójában. Joggal gondoljuk úgy, hogy Péterffy Attila elmúlt 9 hónapos semmittevését próbálja palástolni ezekkel a méltatlan akciókkal, mert eddig nem tudott mást átadni és felavatni ebben a városban, csak amit az előző városvezetés kiharcolt és elért – zárul a Fidesz-frakció közleménye.

(képünkön Csizmadia Péter, a Fidesz-frakció vezetője)

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close