KiemeltKitekintő

Óvatosságra int a BIOKOM az erős széllökések miatt

❗ BIOKOM Közleménye❗

Az OMSZ előrejelzése és veszélyjelzése szerint a nyugat felől érkező Ciara nevű ciklont kísérő viharos időben a 60 km/h-t meghaladó, várhatóan 80-90 km/h-s széllökésekre lehet számítani.

Az erős szélben, a széllökések hatására megnő a veszélye a még egészséges fák ágainak leszakadására is, ezért a BIOKOM NKft. azt kéri a pécsiektől, hogy minél nagyobb óvatossággal, odafigyeléssel közlekedjenek autóval, kerékpárral és gyalogosan is. Főleg gyalogosan és kerékpárral lehetőleg kerüljék a fával sűrűbben borított tereket, parkokat és a köztemető területét.

Ha közterületen káreseményt észlelnek, kérjük hívják a BIOKOM Nkft.-t a 72/502-100-as telefonszámon, vagy jelezzék a biokom@biokom.hu e-mail címen.

A viharos széllökések miatt a BIOKOM felhívja továbbá a lakosság figyelmét, hogy az esetleges káresemények megelőzése érdekében a kisebb hulladéktároló edényeket helyezzék szélvédett helyre, a nagyobb méretű társasházi kukákat pedig jól rögzítsék le, ugyanis a szél felboríthatja, illetve parkoló gépjárműveknek lökheti őket.

A BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai felkészültek egy lehetséges vihar következményeire, így arra is, hogy az erős szél miatt esetlegesen kidőlő fákat és leszakadó ágakat eltávolítsák az utakról, járdákról.

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close