EgyébKiemelt

Összefogással tovább működhet a Pécsimami Gyerektaxi szolgáltatása

Nem csak Pécsett de országosan is egyedülálló a Pécsimami Gyerektaxi szolgáltatása, amely rengeteg pécsi családnak nyújt segítséget.

Ahhoz ugyanakkor, hogy tovább is működhessen a Gyerektaxi segítségre, összefogásra van szükség. Idén decemberben ugyanis lejár a pályázati támogatásuk, e nélkül pedig nem tudják a továbbiakban működtetni.

A Gyerektaxit bármely pécsi szülő igényelheti abban az esetben, ha tovább dolgozik, mint ahogyan az óvoda vagy az iskola nyitva tart, így munkájuk miatt nem tudják elvinni a gyerkőcöket a szükséges foglalkozásokra.

Egyedülálló szülők, több gyermekes családok akik nagyszülői segítség nélkül, rugalmatlan munkaidőben dolgozó – kereskedelem, vendéglátás, egészségügy -, beteg gyermeket nevelő szülők számára is segítséget, megoldást nyújthat a Gyerektaxi szolgáltatás.

A Pécsimami Közhasznú Egyesület 9 kisbuszt bérel hivatásos sofőrökkel és gyermekfelügyelőkkel. Ők mennek közösen a gyermekekért az iskolába vagy óvodába, ahol a szülők munkahelyére, nagyszülőkhöz vagy a foglalkoztatás helyszínére szállítja a gyerkőcöket. Mindezt rendszeresen és térítésmentesen.

Hogy ez a továbbiakban is működhessen, a Pécsimami Közhasznú Egyesületnek összefogásra, támogatásra lesz szüksége.

Céljuk, hogy a pécsi lakosok összefogásával, helyi cégek támogatásával közösen egy használt, de jó állapotú kisbusz tudjanak beszerezni.

A Pécsi Amreinracing Autószervíz Kft. az ügy megsegítésére sietett, vállalták, hogy hosszútávon karbantartja, valamint szervizeli a Gyerektaxit, hogy a gyerekek maximális biztonságban legyenek utazás közben.

Összefogással a Gyerektaxi a továbbiakban is működhet, akár hosszú távon. Bármely magánszemély, cég támogatását hálásan köszönik, hiszen a Gyerektaxi sok szülő életét megkönnyíti.

Aki szeretne csatlakozni az ügy támogatásához IDE kattintva egy űrlap kitöltését követően e-mailben értesítik a további részletekről.

Bárki, aki hallott vagy eladó kisbusz információjának birtokában van és szeretne egy jó ügyet támogatni az a 20  /547 – 5849-es telefonszámon jelezheti a Pécsimami felé!

Álljunk ki egy jó ügyért, fogjunk össze a Gyerektaxiért!

Tags

Továbbiak a témában...

Back to top button
Close